RUNE, STX, ORDI ar putea crește după halvingul Bitcoin

Conform desk-ului OTC al Wintermute, tokenuri din ecosistemul Bitcoin, precum RUNE, STX și ORDI, ar putea înregistra creșteri semnificative după halving.

RUNE, STX și ORDI ar putea crește după halvingul Bitcoin | Google

Puncte cheie

Halvingul Bitcoin, eveniment programat pentru 20 aprilie, ar putea declanșa o creștere a prețurilor pentru rețelele și tokenurile conexe ecosistemului.

Conform desk-ului OTC al firmei de tranzacționare Wintermute, traderii se așteaptă la evoluții pozitive pentru proiecte tehnice și memecoinuri.

Potrivit acestora, ecosistemul Bitcoin are o rezervă mare și neexploatată de capital care încă este latentă, iar traderii pot folosi doar un număr mic de active listate pentru a se expune la acest sector.

Ei consideră că, odată cu intrarea capitalului pe piața Bitcoin, tokenuri precum RUNE, STX și ORDI ar putea beneficia de creșteri semnificative.

Conform datelor de pe CoinGecko, RUNE (THORChain) și STX (Stacks) sunt unele dintre activele cu cele mai bune performanțe din 2023.

Memecoinul ORDI a înregistrat o creștere a prețului de peste 2.500% din septembrie anul trecut, de la momentul lansării.

Recent, Bartosz Lipinski, fondatorul platformei de tranzacționare crypto Cube.Exchange, a menționat că memecoinurile și protocolul Runes, aflat în curs de dezvoltare, ar putea aduce pariuri riscante în ecosistemul Bitcoin.

Entuziasmul pentru ecosistemul Bitcoin s-ar putea reînnoi

Lipinski consideră că tarifele ridicate și congestia rețelei Ethereum ar putea duce la o perioadă de stagnare pentru această platformă.

În același timp, proiectele bazate pe Bitcoin, precum Rune, vor redirecționa entuziasmul din jurul memecoinurilor către ecosistemul BTC datorită noutății pe care o aduc.

Standardul NFT BRC-20 Ordinals va fi cel mai probabil depășit de Runes, a cărui lansare este preconizată pentru aceeași zi cu halvingul Bitcoin.

Lipinski a adăugat că Runes își propune să înlocuiască standardul cu tokenuri fungibile, ceea ce va permite crearea eficientă a memecoinurilor care pot concura cu proiectele de pe Base și Solana.

Recent, Lipinski și-a exprimat public sprijinul pentru Uniswap după atacul SEC.

Ordinals oferă o modalitate de a încorpora date în blockchainul Bitcoin prin inscripționarea referințelor la artă digitală în tranzacții mici bazate pe BTC.

În ultima săptămână, volumele Ordinals au fost mai mari comparativ cu volumele obișnuite ale rețelelor Ethereum și Solana, cu Pups și NodeMonkes ca lideri.

Halvingul Bitcoin are loc peste 8 zile, iar evenimentul va reduce rata la care sunt create monede noi. Oferta disponibilă de monede noi va fi redusă. Recompensa curentă pentru block este acum de 6,25 BTC și va scădea la 3,125 BTC după halving.

În ceea ce privește prețul Bitcoin astăzi, la momentul redactării acestui articol, BTC se tranzacționează peste 70.000 de dolari. Moneda a reușit să recupereze nivelul important după scăderea prețului de ieri cauzată de raportul CPI.

Traiectoria pretului BTC
Traiectoria pretului BTC

Bitcoin a crescut cu peste 2% în ultimele 24 de ore pe CoinMarketCap.

Exit mobile version