Rusia face apel la legalizarea mineritului, „cât mai curând posibil”

Cotele și alocațiile operatorilor minieri ar trebui stabilite de autoritățile regionale, nu de cele federale - spune ministrul adjunct al Energiei.

Rusia face apel la legalizarea mineritului, "cât mai curând posibil"

Alexlmx | Adobe Stock

Ministrul adjunct al Energiei, Evgeny Grabchak, a propus eliminarea vidului legal din jurul minării de criptomonede din țara sa și introducerea unor reglementări clare. Această declarație continuă recentul sprijin pentru industria cripto, în rândul oficialilor țării.

Sâmbătă, vorbind la prima conferință națională a minerilor de la Irkutsk, Grabchak a cerut introducerea unui cadru de reglementare pentru acest sector, cât mai curând posibil:

„Vidul legal face dificilă reglementarea acestui domeniu și stabilirea unor reguli clare ale jocului. Acest vid legal trebuie eliminat cât mai curând posibil. Dacă vrem să ne înțelegem cumva cu aceasta activitate, și nu avem alte opțiuni în realitatea actuală, trebuie să introducem reglementare legală, adăugând conceptul de minerit în cadrul de reglementare.

De asemenea, viceministrul a sugerat că ar fi mai prudent să lăsăm autoritățile regionale – nu omologii lor federali – să stabilească locurile pentru minerit și posibilele cote de energie.

„Poate că ar trebui să fie sincronizat cu strategiile de dezvoltare ale regiunilor și cu planurile altor sectoare industriale” – a adăugat el.

Autoritățile din Rusia se contrează pe minerit

Discursul lui Grabchak pune mineritul din Rusia în perspectiva strategică a statului. De asemenea, el și-a împărtășit neîncrederea în capacitatea pieței de a reglementa cantitatea și alocarea operatorilor minieri. Anterior, în 21 martie, vicepremierul Aleksandr Novak declarase că „ar fi rezonabil” să se legalizeze mineritul.

Aceste declarații continuă sprijinul exprimat față de industria cripto, după atacul brusc al Băncii Centrale a Rusiei (CBR), care a cerut interzicerea totală a mineritului și a tranzacționării, încă din ianuarie.

Exit mobile version