Sam Bankman-Fried face declarații pentru prima dată după condamnarea la 25 de ani de închisoare

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, vorbește pentru prima dată după condamnarea sa la 25 de ani de închisoare. El și-a exprimat regretul într-un interviu acordat ABC News.

Sam Bankman-Fried vorbește pentru prima dată după condamnarea la 25 de ani de închisoare

Sam Bankman-Fried vorbește pentru prima dată după condamnarea la 25 de ani de închisoare | Google

Puncte cheie

Fostul „rege cryptor”, Sam Bankman-Fried, a declarat pentru ABC News, într-un interviu exclusiv, că își exprimă regretul pentru acțiunile sale.

Săptămâna trecută, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru fraudă. Potrivit ABC News, acesta a explicat că nu a crezut niciodată că ceea ce făcea era ilegal, dar a subliniat că se gândește la acțiunile sale în fiecare zi.

SBF a mai spus că își exprimă regretul:

„Am auzit și am văzut disperarea, frustrarea și sentimentul de trădare al miilor de clienți; ei merită să fie despăgubiți integral, la prețul curent.”

SBF a continuat și a explicat că acest lucru ar fi trebuit să se întâmple încă din noiembrie 2022, iar acum ar putea și ar trebui să se întâmple, de asemenea, subliniind că este chinuitor să-i vadă pe clienți încă așteptând, zi de zi.

SBF a declarat că este bântuit de acțiunile sale în fiecare zi și că nu a avut niciodată intenția de a răni pe nimeni sau de a lua banii nimănui, însă, în calitate de director executiv al FTX, a fost responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat cu compania. El a încheiat spunând că face tot ce poate din închisoare.

Toate aceste lucruri le-a spus în cadrul unui interviu acordat prin e-mail pentru ABC News, din Centrul Metropolitan de Detenție din Brooklyn.

Sam Bankman-Fried a fost condamnat la 25 de ani de închisoare

Sentința lui Bankman-Fried marchează sfârșitul unui calvar de 17 luni, început în noiembrie 2022.

El a fost co-fondator și CEO al FTX, exchange-ul crypto care a suferit un faliment catastrofal, rezultând într-o pierdere de 8 miliarde de dolari pentru clienții săi.

În urma prăbușirii companiei, Bankman-Fried a demisionat din funcție, iar noii proprietari au depus falimentul.

Procurorii l-au acuzat că a furat fonduri de la clienții FTX pentru a face contribuții politice, investiții și câștiguri personale. Toamna trecută, a fost găsit vinovat de șapte capete de acuzare de fraudă, conspirație și spălare de bani.

Pe parcursul procesului său din săptămâna trecută, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare.

În instanță, a declarat că există și au existat întotdeauna suficiente active pentru a rambursa integral clienții, creditorii și investitorii „la prețurile actuale sau la prețurile din momentul respectiv”.

După condamnare, a spus că a pierdut tot ce avea de pierdut și că ar da orice „să fie acolo, încercând să facă o diferență pozitivă în lume”.

Exit mobile version