Sam Bankman-Fried, fostul „rege crypto”, riscă închisoarea pe viață; nu are remuşcări, conform documentelor din tribunal

Fostul miliardar "rege crypto", Sam Bankman-Fried, riscă închisoarea pe viață pentru acuzații de fraudă și spălare de bani.

Sam Bankman-Fried, fostul "rege crypto", riscă închisoarea pe viață; nu pare să regrete evenimentele, conform documentelor din tribunal

Sam Bankman-Fried, fostul "rege crypto", riscă închisoarea pe viață; nu pare să regrete evenimentele, conform documentelor din tribunal | X

Puncte cheie

UPDATE: Rapoartele recente dezvăluie că decizia finală este de 25 de ani de închisoare pentru SBF.

Condamnat deja pentru fraudă și spălare de bani în 2023, Sam Bankman-Fried, fostul miliardar din industria criptomonedelor, a revenit astăzi în tribunalul din New York pentru a primi sentința.

Ultimele rapoarte menționează că acesta susține acum un discurs în cadrul audierii de pronunțare a sentinței.

Potrivit informațiilor distribuite de Inner City Press, SBF a declarat în cadrul audierii că a făcut o mulțime de greșeli, clienții nu și-au recuperat banii, FTX nu a supraviețuit, iar toate acestea au provocat pagube semnificative.

BBC a relatat anterior că SBF urmează cu siguranță să primească o condamnare la închisoare, însă durata acesteia este necunoscută în acest moment.

Situația a stârnit o dezbatere aprinsă privind severitatea crimelor sale și pedeapsa corespunzătoare. În timp ce echipa sa de avocați a solicitat o sentință blândă, procurorii insistă pe o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 40 și 50 de ani.

Aceștia susțin că aceasta reprezintă o pedeapsă adecvată pentru cineva care a mințit investitorii și băncile, deturnând miliarde de dolari din depozitele clienților de la exchange-ul său de criptomonede, FTX, acum defunct.

The Guardian susține că SBF se confruntă cu o „dezonorare supremă”. Judecătorul, politicienii și presa internațională îl vor eticheta drept unul dintre cei mai mari escroci din istoria Statelor Unite.

Fox News raportează că SBF riscă închisoarea pe viaţă:

https://twitter.com/TPostMillennial/status/1773349460925436196

Saga FTX și Sam Bankman-Fried

Sam Bankman-Fried (SBF) a fost o figură emblematică din industria criptomonedelor până la căderea sa din grație la sfârșitul lui 2022.

Ascensiune și decădere

SBF a fondat FTX, un exchange de criptomonede de top, care a cunoscut o creștere rapidă și a ajuns la o evaluare de 40 de miliarde de dolari la începutul anului 2022. A devenit cunoscut drept un „copil minune al criptomonedelor” datorită succesului său și poziției optimiste față de activele digitale.

SBF investit în alte firme de criptomonede și a încercat să salveze pe cele aflate în dificultate, câștigând reputația de salvator al criptomonedelor.

Probleme juridice și căderea FTX

FTX s-a confruntat cu probleme de insolvență în noiembrie 2022 din cauza unor posibile fraude la Alameda Research, o firmă de tranzacționare cu criptomonede cofondată de SBF.

FTX a depus cererea de faliment, iar SBF a demisionat din funcția de CEO. A fost arestat în decembrie 2022 în Bahamas și extrădat în SUA.

În noiembrie 2023, un juriu l-a găsit vinovat pentru multiple acuzații, inclusiv fraudă electronică, fraudă cu valori mobiliare și spălare de bani.

În prezent, SBF așteaptă pronunțarea sentinței, care va implica cu siguranță o perioadă semnificativă de închisoare. Cazul său are ramificații internaționale, iar sentința este urmărită cu atenție de întreaga lume.

The Guardian oferă detalii suplimentare despre persoanele implicate în acțiunile lui SBF.

Publicația menționează că în timpul campaniei electorale din 2020 împotriva lui Donald Trump, Joe Biden a primit aproximativ 5 milioane de dolari de la Bankman-Fried. Acesta nu a fost singurul. Mitt Romney, Cory Booker, Paul Ryan, Nancy Pelosi – atât democrați, cât și republicani, au acceptat colectiv zeci de milioane de dolari.

Publicația menționează, de asemenea, vedete, sportivi și alți „jucători importanți” care nu au avut nicio reținere în a se asocia cu SBF.

Potrivit lui Scott Melker, SBF nu manifestă nicio remușcare și susține că au existat întotdeauna suficiente fonduri pentru a returna banii clienților.

Rămâne de văzut câți ani va primi SBF cu exactitate, însă este cert că va petrece zeci de ani în închisoare.

Exit mobile version