America: Comisia SEC amână cu 45 de zile limita pentru 4 Bitcoin ETF-uri

Ziua limită în care trebuie luată o decizie pentru 4 Bitcoin ETF-uri, printre care și Global X Bitcoin Trust, a fost extinsă de Comisia SEC în 1 Octombrie

Lenny | Adobe Stock

Comisia pentru Valori Mobiliare din Statele Unite a extins termenul limită pentru 4 fonduri Bitcoin tranzacționate la bursă (ETF-uri) cu 45 de zile, citând faptul că au nevoie de mai mult timp pentru a decide dacă vor accepta aplicațiile.

Aprobarea pentru 4 Bitcoin ETF-uri: Global X Bitcoin Trust, Valkyrie XBTO Bitcoin Futures Fund, WisdomTree Bitcoin Trust și Kryptoin Bitcoin ETF – a fost amânată pentru 21 Noiembrie, 8 Decembrie, 11 Decembrie și respectiv 24 Decembrie.

Embed from Getty Images

În declarația lor oficială, Comisia SEC a subliniat:

Comisia consideră că este adecvat să desemneze o perioadă mai lungă în care să ia măsuri cu privire la modificarea regulii propuse, astfel încât să aibă suficient timp pentru a lua în considerare modificarea regulilor și sugestiile aferente

La mijlocul lunii Septembrie, Invesco, o firmă de investiții din Statele Unite, și-a unit forțele cu Galaxy Digital Funds, pentru a depune un Bitcoin ETF numit Invesco Galaxy. În prezent, acesta așteaptă aprobarea Comisiei și are potențialul de a fi listat pe exchange-urile tradiționale din SUA. Clienții fondului sunt asigurați de faptul că toate cheile private vor fi păzite riguros de o multitudine de bariere tehnologice și fizice.

Participanții la piață se așteaptă ca introducerea primului Bitcoin ETF de către Comisia SEC să eleveze indicatorii tehnici ai activului digital, pe măsură ce investitorii tradiționali vor putea avea expunere la piață. Datele furnizate de iShares dezvăluie că valoarea totală a mărfurilor tranzacționate prin ETF-uri se ridică la $263 de miliarde – și totuși, acest număr nu ia în considerare fondurile mutuale, care ar plasa suma la $500 de miliarde.

America: Comisia SEC amână cu 45 de zile limita pentru 4 Bitcoin ETF-uri
Creșterea indicilor poate fi o reflectare a creșterii inflaționale | iShares

Analiștii Bloomberg au prezis că SEC ar putea aproba un Bitcoin ETF până la sfârșitul lunii Octombrie, favorizând ETF-ul derivat depus de ProShares ca având cea mai ridicată probabilitate. Aceștia au mai adăugat faptul că instituțiile de reglementare ar trebui să accepte mai multe ETF-uri în același timp, pentru a nu oferi un avantaj primului.

Exit mobile version