SEC amână decizia privind Bitcoin ETF-urile, noua evaluare în octombrie

Conform reglementărilor SEC, agenția are un total de 240 de zile de la începutul evaluării sale pentru a lua o decizie finală

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) a amânat din nou decizia privind cererile în așteptare pentru Bitcoin ETF-uri. Anunțul afectează toți solicitanții, inclusiv instituții financiare majore precum BlackRock, WisdomTree, Invesco Galaxy, Wise Origin, VanEck, Bitwise și Valkyrie Digital Assets.

Prețul Bitcoin a înregistrat imediat o scădere în urma știrii, scăzând cu 4,4% în ultimele 24 de ore, ajungând la $25,900.

SEC amână decizia privind Bitcoin ETF-urile, noua evaluare în octombrie
Graficul prețului Bitcoin în ultimile 24 de ore | CoinMarketCap

Decizia de amânare a fost primită cu dezamăgire de mulți din comunitatea crypto, care sperau că un ETF Bitcoin va oferi un vehicul de investiții mai accesibil pentru investitorii de retail, eliminând necesitatea de a configura un portofel crypto digital sau de a cumpăra Bitcoin direct.

SEC a amânat acum decizia până în octombrie, prelungind perioada de comentarii și permițând mai multe păreri publice asupra acestor cereri.

Noile termene limită pentru Wise Origin, Galaxy și WisdomTree sunt stabilite pentru 17 octombrie, în timp ce Valkyrie și Bitwise au termene până pe 16 și, respectiv, 19 octombrie. Conform reglementărilor SEC, agenția are un total de 240 de zile de la începerea revizuirii pentru a lua o decizie finală.

Această evoluție vine după recenta victorie a Grayscale împotriva SEC, unde Curtea de Apel a Circuitului D.C. a considerat că unele dintre argumentele regulatorului împotriva cererilor pentru ETF-urile Bitcoin sunt „arbitrare și capricioase”.

Grayscale a susținut că SEC nu are o bază solidă pentru a respinge oferta sa de a transforma Grayscale Bitcoin Trust într-un ETF. Curtea a ordonat SEC să revizuiască cererea încă o dată.

Judecătoarea Neomi Rao, scriind pentru curtea unanimă, a criticat poziția inconstantă a SEC privind aprobarea ETF-urilor pe futures Bitcoin, dar nu și pe spot, având în vedere ,,corelația de 99,9%” între prețurile pieței spot și cele futures.

Exit mobile version