SEC amână din nou decizia privind spot Bitcoin ETF pentru BlackRock, Invesco și Bitwise

Amânarea a avut loc cu două săptămâni înainte de al doilea termen limită, inițial stabilit între 16 și 19 octombrie

SEC amână din nou decizia privind spot Bitcoin ETF pentru BlackRock, Invesco și Bitwise

Comisia pentru Bursă  și Valori Mobiliare din SUA (SEC) și-a amânat verdictul cu privire la multiple propuneri pentru fonduri tranzacționate la bursă (ETF) Bitcoin spot de la diverse firme, inclusiv BlackRock, Invesco, Bitwise și Valkyrie, conform documentelor depuse pe 28 septembrie.

Această amânare vine înaintea unei închideri anticipate a guvernului, programată pentru 1 octombrie, dacă Congresul nu adoptă 12 legi de finanțare necesare.

Amânarea a avut loc cu două săptămâni înainte de al doilea termen limită, inițial stabilit între 16 și 19 octombrie pentru mulți solicitanți care așteptau răspunsul regulatorului. Analistul ETF de la Bloomberg, James Seyffart, anticipează că alte aplicații în așteptare de la Fidelity, VanEck și WisdomTree ar putea suferi, de asemenea, întârzieri din cauza închiderii iminente care amenință să perturbe reglementatorii financiari printre alte entități federale.

Aceasta nu este prima instanță de întârziere, deoarece SEC a amânat anterior deciziile privind mai multe aplicații pentru ETF-uri Bitcoin spot la sfârșitul lunii august, apropiindu-se de primul termen limită. Noile cronologii propun un al treilea set de termene limită în jurul mijlocului lunii ianuarie, cu o decizie finală necesară cel târziu până la mijlocul lunii martie.

Experții au speculat cu privire la aprobarea ETF-urilor Bitcoin, cu Eric Balchunas de la Bloomberg sugerând o probabilitate de 75% de aprobare până la sfârșitul anului 2023, crescând de la o estimare anterioară de 65%. Această optimism a derivat dintr-o victorie decisivă a Grayscale în Curtea de Apel a SUA împotriva SEC, pe care Balchunas crede că a impactat pozitiv șansele ca ETF-urile Bitcoin spot să fie aprobate. Analistul a majorat ulterior probabilitatea la 95% până la sfârșitul anului 2024.

În ciuda regreselor continue, piața rămâne optimistă pentru aprobări eventuale care, conform unora, ar putea consolida legitimitatea și adoptarea activelor cripto în finanțele tradiționale.

Exit mobile version