SEC încearcă să clasifice Ethereum (ETH) ca security

Mai multe companii cu sediul în SUA au primit citații de la SEC în legătură cu încercările de a clasifica ETH ca un security.

SEC încearcă să clasifice Ethereum (ETH) ca security | Unsplash

Puncte cheie:

Un raport din 20 martie abordează o investigație condusă de SEC asupra Ethereum Foundation. Aceasta ar putea oferi comisiei acoperire regulatorie pentru a defini ETH ca fiind un security.

Recent, prin intermediul platformei GitHub, s-a raportat că fundația ar putea fi investigată „de către o autoritate de stat”.

Mai multe companii din SUA au primit citații de la SEC, iar autoritatea a solicitat furnizarea de documente și înregistrări financiare legate de relațiile lor cu Ethereum Foundation.

Președintele SEC, Gary Gensler, refuză să comenteze

Președintele SEC, Gary Gensler, a refuzat să răspundă la întrebări directe cu privire la potențiala calificare a ETH ca valoare mobiliară de competența comisiei. Acest lucru vine după ce a susținut că BTC, ETH și altele nu au fost etichetate drept valori mobiliare în 2018.

SEC a aprobat ETF-uri legate de futures ETH, dar nu a decis dacă aprobă sau respinge ETF-urile spot ETH, deși mai mulți experți așteaptă o decizie până în luna mai.

Această investigație coincide cu o perioadă de dezvoltări importante pentru Ethereum. Recent, blockchain-ul a primit o actualizare majoră – Dencun – care are ca scop reducerea taxelor de tranzacție.

Dacă SEC decide să meargă mai departe și să reglementeze ETH, ar putea apărea un conflict între această entitate de reglementare și Comisia pentru tranzacționarea futures a mărfurilor din SUA (CFTC).

În 2023, legiuitorii din Comitetul pentru Servicii Financiare din Camera Reprezentanților a SUA și Comitetul pentru Agricultură din Camera Reprezentanților au publicat un proiect de discuție care oferea anumitor criptomonede calea de a fi etichetate ca mărfuri digitale.

În ceea ce privește Ethereum, dezvoltările proiectului avansează, iar developerii au inițiat o nouă mișcare pentru a crește limita de gaz a rețelei blockchain, care a rămas neschimbată pentru o lungă perioadă de timp.

Ei cred că această modificare poate ajuta la scalarea rețelei Ethereum. Anunțul de ieri a afectat prețul ETH, care a scăzut la aproximativ 3.200 de dolari.

Traiectoria pretului ETH
Traiectoria pretului ETH

La momentul redactării acestui articol, prețul ETH a revenit la peste 3.500 de dolari, iar moneda se tranzacționează în continuare pe verde pe CoinMarketCap.

Exit mobile version