SEC investighează produsele de creditare oferite de către Gemini și Celsius

Se pare că principala preocupare a SEC constă în randamentele mari oferite de serviciile de creditare crypto, care sunt adesea considerabil mai mari decât cele ale majorității băncilor de economii

SEC investighează produsele de creditare oferite de către Gemini și Celsius | knssr

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) examinează unele dintre produsele de creditare crypto oferite de Gemini, Celsius Network și Voyager Digital.

Potrivit unui raport publicat de Bloomberg, SEC efectuează o anchetă cu privire la serviciile de creditare a activelor digitale. Principalul obiectiv al anchetei este dacă serviciile de creditare crypto ar putea fi considerate valori mobiliare și, prin urmare, ar trebui înregistrate la Comisie.

Principala preocupare a SEC pare să fie randamentele ridicate oferite de serviciile de creditare crypto, care sunt adesea mult mai mari decât cele oferite de majoritatea băncilor de economii. Ratele dobânzilor oferite de serviciile de creditare crypto variază între 3% și 18%, în timp ce conturile de economii ale băncilor tradiționale oferă mai puțin de 0,1%.

Ratele dobânzilor oferite de către băncile din Statele Unite
Ratele dobânzilor oferite de către băncile din Statele Unite | valuepenguin

Conturile de economii la bănci sunt asigurate de Corporația Federală de Asigurare a Depozitelor (FDIC), ceea ce înseamnă că investitorii sunt protejați împotriva falimentului băncilor și a furtului. Cu toate acestea, serviciile de creditare crypto împrumută activele digitale ale clienților altor investitori, ceea ce, potrivit SEC, ridică preocupări privind protecția investitorilor. Este important de reținut că SEC nu a acuzat companiile de nicio infracțiune.

Serviciile de creditare crypto se confruntă cu o campanie de reglementare în Statele Unite din Septembrie 2021. Autoritățile de reglementare din New Jersey și Texas au emis ordine de încetare și renunțare împotriva Celsius Network.

Citiți și: CBDC: Bank of America spune că adoptarea monedelor stabile e inevitabilă

În Octombrie 2021, Biroul Procurorului General al Statului New York (NYAG) a luat măsuri împotriva companiilor Celsius și BlockFi, ordonându-le să-și închidă serviciile. Coinbase, principalul exchange crypto din Statele Unite, a trebuit să-și închidă produsul de randament crypto chiar înainte de a fi lansat, după ce SEC a amenințat compania cu un proces.

Exit mobile version