Senatorul Warren: Liderii de pe piața criptomonedelor se tem de un SEC puternic

Elizabeth Warren susține că administrația lui Trump a permis o piață crypto plină de fraude, tokenuri de gunoi și scheme Ponzi

Senatorul Warren: Liderii de pe piața criptomonedelor se tem de un SEC puternic

Senatorul Warren: Liderii de pe piața criptomonedelor se tem de un SEC puternic

Senatorul Elizabeth Warren din Statele Unite ale Americii, care este sceptică în privința criptomonedelor, a îndemnat SEC să-şi întărească angajamentul în ceea ce privește aplicarea legilor referitoare la criptomonede, subliniind faptul că sectorul criptomonedelor deja se teme de ceea ce va urma.

Administrația lui Trump a introdus toate formele de escrocherii crypto

În timpul declarațiilor sale, senatorul a declarat că, după ce Gensler a depus jurământul ca președinte SEC în aprilie 2021, Comisia a început decent să rezolve unele dintre problemele aduse de foștii oficiali SEC în timpul administrației Trump.

Potrivit lui Warren, fosta administrație SEC a dat aprobarea pentru o piață crypto care cuprinde tokenuri nedorite, valori neînregistrate, „rug pull”-uri, scheme Ponzi, activități de spălare a banilor și evaziune fiscală.

Warren susține că problemele din ultima administrație sunt acum curățate sub administrația lui Gensler, ceea ce îi sperie pe liderii sectorului crypto. Ea a notat:

„Se pare că Comisia încă se intensifică. De aceea industria are teama unui SEC puternic și de aceea cheltuie milioane de dolari în fiecare an pentru a scăpa de supravegherea SEC”.

Warren solicită SEC să intensifice aplicarea reglementării crypto

Warren, fiind un critic al industriei, a acuzat, de asemenea, companiile de creditare a criptomonedelor, celebritățile care promovează afacerile criptomonede și inside traderi că înșală și fraudează investitorii de retail. Senatorul a remarcat, de asemenea, că SEC trebuie să folosească întreaga forță a puterilor sale de reglementare pentru a controla fraudele provocate consumatorilor americani.

„SEC ar trebui să-și dubleze eforturile și să-și folosească instrumentele pentru a pune în aplicare regulile, iar dacă SEC are nevoie de mai mulți oameni de pază, atunci Congresul trebuie să intervină cu resursele și autoritățile noi necesare pentru a asigura faptul că SEC poate lucra la capacitatea maximă în fiecare colț al pieței crypto.

În plus, senatorul a îndemnat autoritățile americane de reglementare din industria bancară și de mediu să aplice reguli de responsabilitate mai stricte împotriva unora dintre figurile majore de pe piața cripto.

„Comisia a fost foarte clară că criptomonedele nu fac excepție de la legile de securitate vechi care protejează investitorii și asigură integritatea piețelor noastre financiare”, a adăugat ea.

O postare făcută de American Economic Liberties Project pe Twitter pentru a-i anunța pe oameni cu privire la interviu avea subiectul „Confronting the Crypto Challenge: Learning From a Meltdown Featuring Senator Elizabeth Warren”.

Tweet-ul a generat o mulțime de comentarii, majoritatea clasificând-o drept necalificată pentru a discuta probleme legate de criptomoneda.

 

Exit mobile version