SpaceX va lansa misiunea lunară DOGE-1 la începutul anului 2022

SpaceX va lansa misiunea lunară DOGE-1 la începutul anului 2022

flashmovie | AdobeStock

DOGE-1 este prima misiune spațială finanțată exclusiv cu crypto-monede. Aceasta va fi lansată în primul trimestru al anului 2022, ca urmare a parteneriatului dintre două companii blockchain și compania Geometric Energy Corporation (GEC).

Exchange-ul Unizen și incubatorul de afaceri descentralizat ZenX au anunțat miercuri că sunt în proces de construire și lansare a DOGE-1, un CubeSat (un tip de satelit miniatural) care va călători pe o orbită lunară stabilă, cu scopul de a obține informații spațiale cu ajutorul senzorilor și a camerelor. Informațiile colectate vor fi ulterior trimise înapoi către GEC pentru a fi analizate.

CubeSat-ul va fi atașat pe racheta Falcon9, ca parte a unui acord cu SpaceX. Deși lansarea este programată pentru primul trimestru al anului 2022, până în prezent nu a fost stabilită o dată exactă. Peste 1600 de CubeSat-uri au fost lansați până în acest moment, însă spre deosebire de DOGE-1, aceștia se află pe orbita joasă a Pământului.

Într-o declarație comună, companiile au spus: 

Satelitul CAPSTONE al NASA a fost planificat să fie primul satelit de tip CubeSat care va fi lansat pe Lună, însă acest plan a fost amânat de mai multe ori, iar data de lansare a fost stabilită pentru luna Martie 2022. DOGE-1 ar putea fi primul CubeSat care va ajunge pe lună.

Proiectul finanțat cu Dogecoin a fost prezentat pentru prima dată în Mai. Cu această ocazie, Tom Ochinero, președintele Departamentului de Vânzări Comerciale al SpaceX, a declarat:

Misiunea va demonstra cât de utile sunt crypto-monedele în spațiu și va stabili o fundație a viitorului comerț interplanetar

Exit mobile version