Spotify desfășoară un program pilot prin care testează activarea playlist-urilor cu tokenuri pentru deținătorii de NFT-uri 

Gigantul de streaming muzical testează o nouă funcție care va permite anumitor deținători NFT-uri să-și conecteze portofelele și să acceseze playlist-uri

Spotify desfășoară un program pilot prin care testează activarea playlist-urilor cu token-uri pentru deținătorii de NFT-uri 

Spotify desfășoară un program pilot prin care testează activarea playlist-urilor cu token-uri pentru deținătorii de NFT-uri 

Spotify, cea mai mare platformă de streaming muzical din lume, testează o nouă funcție care va permite utilizatorilor serviciului să asculte playlist-uri activate prin tokenuri pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. Noul serviciu permite deținătorilor anumitor NFT-uri să-și conecteze portofelele virtuale și să acceseze playlisturi cu muzică organizate pe platformă.

Spotify a confirmat că versiunea de testare este în prezent limitată la utilizatorii de Android din SUA, Marea Britanie, Germania, Australia și Noua Zeelandă. Este disponibilă doar pentru deținătorii de tokenuri din comunitățile Fluf, Moonbirds, Kingship și Overlord.

Deținătorii de NFT-uri își pot conecta portofelele de criptomonede pe Spotify pentru a obține acces la playlist-urile comunitare, care sunt actualizate în mod regulat în timpul perioadei de testare, care este de trei luni. Playlist-urile sunt disponibile doar membrilor comunității printr-un link unic.

Overlord, un metavers dedicat jocurilor și media, a anunțat că deținătorii de Creepz NFT își pot conecta portofelul lor Web3 pe Spotify pentru a accesa playlist-ul „Invasion” realizat de comunitate.

https://twitter.com/Overlord_xyz/status/1628485145706614792?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1628485145706614792%7Ctwgr%5Ee08dc37c08fe5d8490b98b613a7200d52237aab3%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcrypto.ro%2Fen%2Fnews%2Fspotify-tests-token-enabled-playlists-for-nft-holders-in-pilot-program%2F

Trupa de NFT-uri de la Universal Music Group, KINGSHIP a lansat, de asemenea, un playlist pentru proprietarii NFT-urilor care se bazează pe token și include artiști precum Queen, Missy Elliott, Snoop Dogg și Led Zeppelin.

Apoorv Lathey, dezvoltator principal a NFTX, un protocolul de lichiditate NFT, a postat pe Twitter o poză a ecranului, care arăta cum să accesezi playlist-ul personalizat de KINGSHIP de pe Spotify.

Pentru a avea acces la playlist-urile create special, deținătorii de NFT-uri se pot conecta cu portofelele lor Metamask, Trust Wallet, Rainbow, Ledger Live sau Zerion.

Spotify a confirmat lansarea acestei inițiative și a spus că efectuează în mod regulat o serie de teste în încercarea de a îmbunătăți experiența utilizatorului.

Rămâne de văzut dacă vor dori să extindă această funcție în viitor unui public mai larg.

Platforma globală de streaming a experimentat anterior integrarea NFT-urilor în serviciul său. În mai 2022, Spotify a permis unui grup selectat de artiști, inclusiv Steve Aoki și The Wombats, capacitatea de a promova NFT-uri pe profilurile lor.

Între timp, au apărut mai multe platforme Web3 de muzică pentru a descentraliza experiența de ascultare a muzicii. Audius este un serviciu de streaming legat de crypto care permite utilizatorilor să câștige ca recompense tokenuri AUDIO pentru utilizarea aplicației, în timp ce Royal și Anotherblock permit artiștilor să-și vândă redevențele muzicale ca NFT-uri fracționate.

Pe măsură ce piața NFT-urilor se extinde, mai mulți participanți din industria muzicală explorează modalități de a incorpora tehnologia în platformele lor.

Exit mobile version