Square raportează vânzări de $4,57 miliarde în Bitcoin

Compania condusă de Jack Dorsey declară vânzările pentru ultimul sfert al anului 2020: $1,76 miliarde în BTC

Thomas Dutour | Adobe Stock

Square a declarat marți, într-un raport publicat pentru investitori și acționari, ca a vândut Bitcoin de 1,76 miliarde de dolari în ultimul sfert al anului 2020. Raportul indică și vânzările totale de crypto-monedă pentru întreg anul: aproximativ 4,57 miliarde într-un 2020 afectat de pandemia globală de Sars nCov2.

Contabilizând banii cheltuiți pentru vânzarea cantității de Bitcoin, Square a declarat în raportul prezentat Comisiei de Mărfuri și Securități că profitul brut generat din vânzarea de BTC pentru anul 2020 a fost de 97 milioane de dolari. Dintre aceștia, 41 de milioane au fost comisionați doar îl ultimele 3 luni ale anului trecut.

Pe parcursul întregului 2020 am văzut o creștere semnificativă în vânzarea de Bitcoin. În timp ce vânzarea totală de BTC s-a ridicat la 4,57 miliarde de dolari pe parcursul anului trecut, o sumă de 9 ori mai mare decât cea din 2019, profitul brut al vânzărilor a fost de 97 milioane, aproximativ 2% – a declarat conducerea Square

Square anunță vânzări Bitcoin

Square a cumpărat $170 milioane în Bitcoin

Square Inc. a anunțat ieri într-un raport că și-au extins cantitatea de Bitcoin deținută în custodie.

Corporația americană a cumpărat 3318 BTC la un preț total de $170 milioane de dolari.

Luând în calcul și achiziția anterioară de Bitcoin a celor de la Square, achiziție de $50 de milioane care a avut loc anul trecut, firma din Silicon Valley a convertit 5% din bilanțul total în Bitcoin, până în prezent. Corporații cu mize mai mari în Bitcoin sunt doar Tesla, cu aproximativ 8% și MicroStrategy, cu peste 95% din bilanț convertit în Bitcoin.

Aliniat cu scopul companiei, Square consideră că crypto-moneda este un instrument de abilitare economică, oferind persoanelor fizice o modalitate prin care pot participa la un sistem monetar global și își pot asigura propriul viitor financiar.

Investiția face parte din angajamentul continuu al companiei față de Bitcoin. Square intenționează să evalueze constant investiția în Bitcoin, în raport cu celelalte investiții ale companiei.

Exit mobile version