Stripe va accepta plățile crypto în USDC pe rețelele Solana, Ethereum și Polygon

Procesorul de plăți Stripe a anunțat că va permite în curând comercianților să primească fonduri în moneda stabilă USDC.

Stripe va accepta plățile crypto în USDC pe rețelele Solana, Ethereum și Polygon

Stripe va accepta plățile crypto în USDC pe rețelele Solana, Ethereum și Polygon | Google

Puncte cheie

Stripe, un nume important în plățile digitale, a anunțat decizia de a începe acceptarea plăților cu criptomonede. Compania va începe cu moneda stabilă USDC de la Circle.

Anunțul a fost făcut de John Collison, co-fondator și președinte al companiei, la conferința pentru dezvoltatori Connect din San Francisco.

Potrivit Stripe, tranzacțiile se finalizează instant pe blockchain și sunt convertite automat în monedă fiat.

John Egan, directorul crypto al Stripe, a declarat într-un comunicat de presă că societatea va permite utilizatorilor să accepte plăți cu monede stabile, o mișcare care îi va ajuta să își extindă aria de operare globală și să ofere clienților acces la tranzacții ușoare, rapide și de încredere, chiar dacă nu au cont bancar sau card de credit.

În primul rând, Stripe va suporta tranzacțiile USDC pe Ethereum, Solana și Polygon, conform unui purtător de cuvânt care a confirmat știrea pentru Decrypt, adăugând că vor urma și alte active digitale.

În urmă cu zece ani, Stripe a acceptat plăți cu Bitcoin

Prin 2014, Stripe era printre primele companii mari care permiteau plățile cu Bitcoin. Această inițiativă a luat sfârșit în 2018 când Stripe a oprit serviciul, invocând costurile în creștere pe blockchain-ul Bitcoin.

Pe atunci, compania a declarat că rămâne optimistă cu privire la viitorul crypto. În 2022, și-au actualizat nota, menționând că de la publicarea inițială a postării, compania a constatat că optimismul lor pentru viitorul criptomonedelor a fost justificat.

Stripe a menționat noile dezvoltări în infrastructura blockchain și interesul global din partea instituțiilor financiare majore, spunând că monedele digitale devin populare. Pe atunci, compania și-a explicat decizia de a oferi firmelor din domeniul crypto acces la infrastructura financiară globală.

Acum, Stripe revine în domeniul plăților cu crypto, permițând comercianților să accepte USDC.

Stablecoin-urile au o valoare ancorată pe un alt activ, cum ar fi dolarul sau aurul, și sunt proiectate să fie mai puțin volatile decât Bitcoin sau alte active digitale care prezintă o fluctuație ridicată.

Sunt folosite de traderii crypto pentru a intra și ieși rapid din poziții în alte tokenuri fără a le converti direct într-o monedă fiat precum dolarul american. Acest lucru este util, mai ales atunci când accesul la astfel de valute este interzis sau restricționat.

Stablecoin-ul USDC a fost recent în centrul atenției când, într-un anunț oficial, Binance a dezvăluit că a convertit întregul fond de urgență pentru utilizatori în USDC.

Exit mobile version