SUA ar putea interzice stablecoin-urile algoritmice în lupta pentru supremaţie

Doi senatori americani, un republican și un democrat, tocmai au propus un proiect de lege pentru reglementarea stablecoin-urilor.

SUA ar putea interzice stablecoin-urile algoritmice în lupta pentru supremaţie

SUA ar putea interzice stablecoin-urile algoritmice în lupta pentru supremaţie | Google

Puncte cheie

Conform celor mai recente rapoarte de la Bloomberg, doi senatori americani, democrata Kirsten Gillibrand și republica Cynthia Lummis, tocmai au propus o măsură pentru reglementarea stablecoin-urilor.

Această mișcare vine în contextul în care atât Camera cât și Senatul depun eforturi pentru a adopta legislația luna viitoare.

Lummis și Gillibrand au declarat că acest proiect de lege ar oferi protecție consumatorilor și dolarului american, aducând în același timp inovații în domeniul plăților.

Bloomberg a raportat, de asemenea, că nu este încă clar dacă măsura va satisface președintele Băncii, Sherrod Brown, care a propus legarea unui proiect de lege privind stablecoin-urile de un pachet mai amplu care ar permite băncilor să facă afaceri cu companii de marijuana.

Gillibrand a declarat că proiectul de lege ar proteja consumatorii prin „obligatoriu rezerve unu-la-unu, interzicerea stablecoin-urilor algoritmice și solicitarea emitenților să respecte regulile SUA privind combaterea spălării banilor și sancțiunile”.

Se pare că proiectul de lege a fost elaborat cu sprijinul Rezervei Federale, al Departamentului Trezoreriei, al Corporației Federale de Asigurare a Depozitelor și al regulatorilor din New York și Wyoming.

Lupta pentru menținerea SUA în fruntea inovației financiare globale

Lummis, cunoscută ca o susținătoare a criptomonedelor, a afirmat că adoptarea acestei soluții va fi crucială pentru menținerea dominației dolarului american și asigurarea faptului că SUA rămân lider mondial în inovația financiară.

Pe lângă stabilirea regulilor pentru emitenții de stablecoin, proiectul de lege ar crea, de asemenea, un mecanism pentru administrarea și rezoluția PDIC în cazul în care un emitent ar deveni insolvabil.

Potrivit susținătorilor măsurii, stablecoin-urile pot permite efectuarea de plăți aproape instantanee la nivel global cu taxe mai mici comparativ cu rețelele tradiționale de plată.

De asemenea, ei consideră că reglementarea este necesară pentru a sprijini utilizarea dolarului american pentru tranzacțiile digitale.

Proiectul de lege ar permite societăților fiduciare de stat să creeze și să emită stablecoin-uri de plată până la 10 miliarde de dolari. Cu toate acestea, instituțiile de depozit federale și de stat ar avea voie să emită orice sumă.

Statele Unite au arătat recent sprijin și un interes ridicat pentru activele digitale, SEC aprobând ETF-uri Bitcoin la începutul acestui an. Acestea au avut un succes imens, BlackRock fiind liderul pieței prin intermediul produsului lor, IBIT.

Mișcarea a fost urmată la scurt timp de Hong Kong, care tocmai a aprobat ambele tipuri de ETF-uri, Bitcoin și Ethereum, fapt care a adus o doză puternică de optimism atât de necesară în industria crypto în mijlocul unei piețe cu o volatilitate ridicată, cu două zile înainte de halvingul Bitcoin.

Exit mobile version