Taxele de tranzacționare Bitcoin înregistrează o creștere bruscă din cauza memecoin-urilor

Creșterea explozivă a PEPE Coin duce la creșterea tranzacțiilor BRC-20, determinând o creștere de 400% a taxelor de tranzacționare Bitcoin. Taxele de gaz Ethereum ajung și ele la maxime de câteva luni în urma pe măsură ce febra memecoin se răspândește prin universul crypto

3d illustration bitcoin cryptocurrency background

Taxele de tranzacționare Bitcoin ating un maxim de doi ani, în principal ca urmare a tranzacționării haotice a criptomonedelor meme.

Conform datelor furnizate de CryptoFees, o platformă de analiză a pieței crypto, costurile de tranzacționare Bitcoin au înregistrat o creștere de 400% la începutul lunii mai 2023, ajungând la o sumă totală plătită de 3,4 milioane de dolari.

Taxele de tranzacționare Bitcoin înregistrează o creștere bruscă din cauza memecoin-urilor
Taxele de tranzacționare Bitcoin | CoinFees

Nebunia monedelor meme, condusă de popularitatea în creștere a monedei Pepe (PEPE), a declanșat o serie de tranzacționări multiple, exercitând o presiune involuntară asupra rețelei Bitcoin.

Activitatea frenetică a dus la o creștere a costurilor medii ale tranzacțiilor Bitcoin, estimate acum la 6,9 dolari de către YCharts.

Această creștere bruscă a taxelor de tranzacționare se datorează în mare parte cererii crescute pentru tranzacțiile BRC-20, cu 50% din toate tranzacțiile Bitcoin din 2 mai, efectuate cu ajutorul tokenurilor BRC-20.

Standardul de token BRC-20, o apariție recentă pe blockchain-ul Bitcoin, a fost conceput pentru a emula funcționalitatea standardului de token ERC-20 de la Ethereum. Lansat în martie 2023 de un analist anonim pe on-chain, cunoscut sub numele de Domo, acesta permite utilizatorilor să emită și să transfere tokenuri fungibile pe blockchain-ul Bitcoin.

Standardul BRC-20 este un fenomen în ascensiune în lumea crypto, câștigând din ce în ce mai mult teren odată cu creșterea explozivă a monedei PEPE, care a înregistrat o creștere uimitoare de 600% doar în ultima săptămână, ducând la costuri mai mari de minare și o creștere a taxelor de tranzacționare.

Moneda PEPE a atins nivelul record de 0,00000216 de dolari pe 5 mai.

Cu toate acestea, Bitcoin nu este singurul blockchain afectat de nebunia criptomonedelor meme. Acest lucru a dus și la o creștere bruscă a taxelor de tranzacționare Ethereum (ETH).

Taxele de tranzacționare ETH au atins 19 milioane de dolari pe 2 mai, marcând un nivel care nu a mai fost văzut din mai 2022, potrivit CryptoFees. În prezent, blockchain-ul Ethereum rămâne cea mai costisitoare rețea în ceea ce privește taxele de tranzacționare.

Chiar dacă costurile de tranzacționare BTC sunt semnificativ mai ridicate în prezent, acestea rămân mult sub nivelul maxim istoric atins. Recordul a fost stabilit în aprilie 2021, când costul mediu al tranzacțiilor Bitcoin se apropia de impresionanta sumă de 70 de dolari în timpul unei perioade de declin notabil în ceea ce privește rata de hash a rețelei Bitcoin.

Înainte de asta, cele mai ridicate costuri de tranzacționare au fost observate în 2017, când taxele au depășit 60 de dolari.

Exit mobile version