Telegram anunță integrarea portofelului crypto TON, prețul tokenului crește cu 11%

800 de milioane de utilizatori Telegram au acum acces la portofelul TON Space, valoarea monedei crește la 1,92 dolari

Platforma populară de mesagerie Telegram a integrat un portofel de criptomonede în serviciul său, provocând o creștere de 11% în prețul tokenului asociat, TON. Portofelul, dezvoltat pe blockchain-ul TheOpen Network (TON), urmează să devină disponibil pentru cei 800 de milioane de utilizatori globali ai Telegram.

Telegram anunță integrarea portofelului crypto TON, prețul tokenului crește cu 11%
Graficul prețului TON pentru 24 de ore | CoinMarketCap

În data de astăzi, prețul TON fluctuează în jurul valorii de 1,93 de dolari, cu un volum de tranzacționare de 61.485.489 dolari în ultimele 24 de ore, având o creștere semnificativă a valorii și a activității de tranzacționare în urma anunțului privind integrarea portofelului.

Integrarea a fost anunțată la evenimentul Token2049 care are loc în prezent în Singapore, la aproape trei ani după ce Telegram a dezvăluit inițial planurile sale de a construi un ecosistem Web3. Cu această dezvoltare, proiectele construite pe blockchain-ul TON vor avea acces prioritar la platforma de publicitate a Telegram, Telegram Ads.

Deși funcția portofelului este disponibilă în prezent în setările pentru utilizatorii existenți, se așteaptă ca lansarea globală să înceapă în noiembrie, mai târziu anul acesta. Cu toate acestea, aceasta va exclude Statele Unite și câteva alte țări din cauza preocupărilor legate de reglementări.

Telegram a întâmpinat și provocări în trecut. O integrare planificată în 2019 a fost oprită atunci când Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) din SUA a intentat un proces împotriva Telegram pdin cauza ofertei inițiale de monede (ICO) de 1,7 miliarde de dolari. SEC a afirmat că ICO constituie valori mobiliare neînregistrate, ceea ce a condus la o amendă de 18,5 milioane de dolari pentru Telegram și un angajament de a returna orice fonduri necheltuite investitorilor.

În ciuda acestui obstacol, colaborarea reînnoită între Telegram și Fundația TON vizează construirea infrastructurii Web3 pe platforma de mesagerie. Creatorii proiectului speră să abordeze problemele de îmbarcare și să stabilească un portal către criptomonede pentru toți utilizatorii Telegram.

În timp ce integrarea portofelului TON reprezintă un moment important pentru Telegram, subliniază și tendința în creștere a companiilor tech de a adopta tehnologia blockchain.

Exit mobile version