Terra plănuiește să cumpere Bitcoin în valoare de 10 miliarde de dolari

Do Kwon, fondatorul Terra (LUNA), vrea să creeze „o nouă eră monetară bazată pe Bitcoin”

AdobeStock

Do Kwon, fondatorul Terraform Labs (TFL) și Terra (LUNA), a dezvăluit planurile de a acumula 10 miliarde de dolari în Bitcoin pentru a-și consolida rezervele.

Terra este o platformă blockchain descentralizată specializată în minting-ul de monede stabile. Terra USD (UST) este moneda stabilă (stablecoin) a blockchain-ului, iar valoarea sa este legată de dolarul american.

Detaliile nu sunt încă cunoscute, dar Kwon a subliniat că Terra nu va vinde monede LUNA pentru a-și crește rezervele, iar mai multe informații vor fi anunțate în zilele următoare. Kwon a mai spus că moneda sa stabilă, Terra USD (UST), susținută de o rezerve de peste 10 miliarde de dolari în BTC, „va inaugura o nouă eră monetară bazată pe Bitcoin”.

Când un utilizator de Twitter l-a întrebat pe Kwon despre cum vor fi utilizate rezervele de Bitcoin, el a răspuns că fondurile vor fi folosite pentru a sprijini răscumpărările UST și ca rezervă pentru un Forex descentralizat.

Terra – cel mai performant activ digital din top 10 în ultima lună

Este a doua oară în această lună când Kwon prezintă planuri de a întări rezervele în sprijinul stablecoin-ului UST. TFL a donat recent 12 milioane LUNA (aproximat un miliard de dolari la prețurile curente) către Luna Foundation Guard LFG pentru a sprijini creșterea ecosistemului și sustenabilitatea monedelor sale stabile.

Kwon a subliniat că proiectul va continua „să-și mărească rezervele până când va deveni matematic imposibil ca cineva să poată spună că UST este un activ riscant”.

Terra a avut o performanță extraordinară în această lună, crescând cu peste 46% și atingând o capitalizare de piață de peste 30 miliarde de dolari, potrivit datelor de la CoinMarketCap.

LUNA: Evoluția prețului în ultima lună
LUNA: Evoluția prețului în ultima lună | CoinMarketCap

LUNA are aproximativ 26 miliarde de dolari în staking pe diferite protocoale. Cei hotărâți să câștige bani făcând staking la deținerile de LUNA, pot să se aștepte la recompense din randamente anuale de peste 6,42%, conform stakingrewards.

Exit mobile version