Fondatorul Terra, Do Kwon, rupe tăcerea – comunitatea reacționează

În ciuda încercărilor lui Kwon de a-și șterge numele într-un interviu, membrii comunității rămân nemulțumiți de CEO-ul Terra

Fondatorul Terra, Do Kwon, rupe tăcerea - comunitatea reacționează

Fondatorul Terra, Do Kwon, rupe tăcerea - comunitatea reacționează

Fondatorul Terra, Do Kwon, a rămas în mare parte departe de lumina reflectoarelor, de când proiectul său emblematic s-a prăbușit în mai. Dar într-un nou interviu cu Zack Guzman pentru Coinage, CEO-ul Terraform Labs reflectă asupra situației sale actuale.

Cunoscut pentru încrederea în Terra, Do Kwon nu ezita să atace pe oricine spunea lucruri rele despre proiect. De fapt, cu câteva luni înainte de accidentul infam, Kwon a pariat 1 milion de dolari că prețul LUNA nu va scădea sub 95 de dolari până în martie 2023. Astăzi, prețul monedei este zero.

Kwon și-a justificat încrederea, despre care acum recunoaște că „pare super irațională”, în succesul de piață al ecosistemului Terra, deoarece acesta „se apropia de 100 de miliarde de dolari”.

Creatorul Terra a spus că probabil a existat un „insider” la Terraform Labs care a profitat de pe urma informațiilor despre vulnerabilitățile protocolului, adăugând:

„Eu și doar eu sunt responsabil pentru orice slăbiciune care ar fi putut influența vânzătorii short pentru a începe să profite”.

Kwon a recunoscut că prăbușirea Terra a cauzat daune semnificative investitorilor și industriei cripto. El a descris-o drept „brutală”, menționând că și-a pierdut toată valoarea netă în accident.

El a mai subliniat că Terra a fost în esență viața lui și nu s-a gândit niciodată la ce s-ar putea întâmpla cu el dacă proiectul eșuează.

Cum a reacționat comunitatea?

În ciuda încercărilor lui Kwon de a-și șterge numele într-un interviu, membrii comunității rămân nemulțumiți de CEO-ul Terra.

Într-un tweet, podcasterul Eric Conner a comparat situația lui Do Kwon cu dezvoltatorul Tornado Cash care a fost arestat. Potrivit lui Conner, Kwon a înșelat miliarde și încă „petrece”, în timp ce dezvoltatorii Tornado Cash au scris niște coduri pentru confidențialitate și acum „se tem pentru viața lor”.

Cercetătorul crypto FatManTerra și-a împărtășit gândurile despre interviul lui Kwon. Cercetătorul a descris interviul drept un „nothingburger”. FatManTerra a scris pe Twitter că CEO-ul Terra a mințit cu privire la multe lucruri în interviu și a încercat să descrie frauda într-un mod care evită să fie implicat, dar nu reușește să facă acest lucru.

Evanghelistul Bitcoin (BTC) Cory Klippsten a intervenit și el. Klippsten i-a încurajat pe cei care și-au pierdut banii în prăbușirea Terra să depună acțiuni legale împotriva lui Do Kwon. Pe de altă parte, analistul Hailey Lennon consideră că interviul Do Kwon nu merită atenția comunității. „Nu distribui un link pentru că nu merită clicuri”, a scris ea.

Autoritățile de reglementare – pe urmele lui Kwon

Procurorii sud-coreeni care investighează prăbușirea Terra au cerut Ministerului Justiției să emită o „notificare la sosire” pentru Do Kwon și o restricție de călătorie pentru cofondatorul Terra, Shin Hyun-seong.

Anchetatorii de la Procuratura Districtului de Sud din Seul au percheziționat mai multe exchange-uri de criptomonede locale, inclusiv Upbit, confiscând înregistrările tranzacțiilor și alte materiale în iulie, ca parte a investigației asupra circumstanțelor care au dus la dispariția platformei Terra.

Între timp, ministrul Justiției din Coreea de Sud, Han Dong-hoon, a zburat la New York, unde s-a întâlnit cu autoritățile din Statele Unite pentru a examina potențiale căi de colaborare între cele două națiuni în investigarea activităților criminale legate de activele digitale.

Exit mobile version