Terra Luna: 80.000 de Bitcoin scoși din rezervele blockchain-ului

Organizația Luna Foundation Guard (LFG) a oferit informații despre rezervele sale de Bitcoin, iar co-fondatorul Terra a propus un plan de restructurare.

Adobestock | tashechka

Eșecul blockchain-ului Terra și a monedei sale stabile UST continuă să producă efecte devastatoare pentru investitori. Majoritatea celor care au suferit pagube se așteaptă a fi recompensați, ei adresează tot mai multe întrebări fondatorilor companiei despre dispariția celor 80.000 de Bitcoin care se aflau în rezervă – înainte de prăbușirea șocantă a ecosistemului.

Într-un comunicat pe Twitter, echipa din spatele monedei stabile algoritmice eșuate TerraUSD (UST) și a token-ului LUNA a prezentat exact cât de mult Bitcoin și active digitale au vândut.

Luna Foundation Guard a promis, de asemenea, că vor: „compensa deținătorii rămași de UST în dolari americani, începând cu cei mai mici deținători”, cu ajutorul activelor rămase.

Rezervele rămase ale Luna Foundation Guard (LFG), peste 80.000 de Bitcoin au fost scoși din rezervă în utlimele 2 săptămâni | LFG
Rezervele rămase ale Luna Foundation Guard (LFG), peste 80.000 de Bitcoin au fost scoși din rezervă în utlimele 2 săptămâni | LFG

În general, 80.081 Bitcoin sau 99,61% din Bitcoin deținut de LFG au părăsit fondul. Grupul a confirmat într-un tweet vânzarea a „33.206 BTC pentru un total de 1.164.018.521 dolari americani”. Restul de 47.188 de Bitcoin nu au fost incluși, în timp ce 313 Bitcoin rămân în rezervă.

Interesant este că LFG nu a vândut niciun singur token Binance (BNB) sau Avalanche (AVAX), deținând aproximativ 40.000 și 2.000.000 din fiecare. Motivul din spatele scoaterii din rezerva LFG și a vânzării Bitcoin – a fost sprijinirea stabilității ecosistemului Terra.

„În concordanță cu misiunea non-profit și concentrarea asupra sănătății ecosistemului Terra, începând cu 8 mai, când prețul UST a început să scadă substanțial sub un dolar, Fundația a început să convertească această rezervă în UST”, a declarat fundația.

Între timp, holderii fideli de tokenuri LUNA care făceau staking o să-și primească monedele digitale în următoarele 20 de zile. Cu toate acestea, ele vor valora mult mai puțin, deoarece prețul LUNA a scăzut cu peste 99% de la maximele sale, situându-se în prezent la 0,0002 dolari.

Terraform Labs, fondată de miliardarul sud-coreean Do Kwon, susținea că TerraUSD este capabilă să folosească un algoritm pentru a se menține la 1 dolar, mai degrabă decât să dețină rezerve în dolari precum monedele stabile tradiționale Tether (USDT) sau Circle (USDC).

Pentru a-și menține poziția, TerraUSD se baza pe stimulente de arbitraj pentru tokenul său „echilibrator” LUNA și pe diferitele active tranzacționate de manageri printre care rezervele de Bitcoin, Avax și BNB – toate în timp ce ei pretindeau că este un control comun și descentralizat.

În realitate, șapte manageri luau majoritatea deciziilor privind transferurile, lichiditatea și tranzacționarea rezervelor de active.

Ceea ce a fost cândva un ecosistem de 50 de miliarde de dolari are acum un sold de rezervă total de doar 82 de milioane de dolari. Ceea ce ar trebui să pună pe gânduri orice investitor din lumea crypto, pentru a nu uita de riscurile pe care le implică investițiile în această piață.

Terra propune un Hard Fork pentru salvarea ecosistemului

Luni, Do Kwon, co-fondatorul blockchain-ului Terra Luna, a anunțat un plan revizuit de restaurare a ecosistemului, după ce o combinație de volatilitate semnificativă a pieței și defectele inerente de proiectare ale protocolului, au șters marea majoritate a capitalizării pieței blockchain – aproximativ 45 de miliarde de dolari.

„Terraform Labs va dezvălui o nouă propunere de management pe 18 mai pentru a realiza un Hard Fork al blockchain-ului Terra Luna numit Terra”, potrivit lui Do Kwon.

Cu toate acestea, noul lanț nu va fi legat de moneda stabilă TerraUSD (UST). Între timp, vechiul blockchain Terra va continua să existe alături de UST și se va numi Terra Classic (LUNC). Conform planului lui Do Kwon, dacă va fi adoptat, noul blockchain LUNA va intra în vigoare pe 27 mai.

Conform propunerii, noile monede LUNA vor fi trimise deținătorilor de LUNC, deținătorilor de UST și dezvoltatorilor esențiali ai blockchain-ului Terra Classic. În plus, portofelul Terraform Labs va fi eliminat din lista albă pentru airdrop, făcând astfel din Terra un lanț deținut în totalitate de comunitate. Oferta propusă de LUNC este plafonată la 1 miliard, 25% fiind destinate fondului comunității, 5% dezvoltatorilor esențiali și 70% deținătorilor de LUNC și UST.

Cum am precizat și mai sus, Luna Foundation Guard a dezvăluit că a epuizat o parte copleșitoare din rezervele sale de criptomonede în încercarea de a apăra poziția UST în timpul căderii pieței. Drept urmare, este puțin probabil ca ecosistemul Terra să poată fi salvat fără ajutorul capitalului extern.

Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, a declarat că: „va sprijini comunitatea Terra, dar ar dori să vadă mai multă transparență din partea conducerii cu privire la evenimentele recente”. În alt comunicat el s-a declarat sceptic cu privire la planul de restructurare susținând că „un hard fork al blockchain-ului Terra cu o revenire a rețelei la momentul de dinainte de prăbușirea LUNA și UST nu va funcționa, deoarece noul blockchain va fi fără valoare”.

Exit mobile version