Tesla a cumpărat Bitcoin de pe Coinbase

Coinbase a ajutat Tesla să cumpere cei 40,000 de Bitcoin prin intermediul birourilor de trading OTC

Tesla a cumpărat Bitcoin de pe Coinbase

24K-Production - stock.adobe.com

Coinbase, crypto exchange-ul cu sediul în Statele Unite, a ajutat multiple companii mari să cumpere Bitcoin. Printre clienții săi s-a numărat și Tesla, gigantul producător de automobile electrice.

Știrea s-a propagat agresiv pe piață la începutul lunii februarie, când Tesla a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Dezvăluirea a reieșit din raportul anual pe care Tesla îl predă Comisiei de Mărfuri și Securități (SEC). Executivii au declarat în documentele oficiale că achiziția va ajuta compania să-și diversifice lichiditățile și să-și maximizeze profiturile pentru banii de care Tesla nu are nevoie să-i păstreze pentru a menține o operare adecvată a companiei.

Tesla a folosit o parte din surplusul de cash pentru a diversifica în Bitcoin

Surse familiare cu tranzacția încheiată între cele două companii americane spun că afacerea a fost realizată în prima săptămână a lunii februarie, pe parcursul mai multor zile.

Similar cu modul în care Coinbase a ajutat Microstrategy să cumpere Bitcoin, ordinul de cumpărare a fost redirecționat către diverse birouri de trading OTC (Over the Counter).

Folosind biroul OTC furnizat de Coinbase și suita de instrumente de redirecționare și tranzacționare algoritmică, Coinbase a fost capabilă să ajute Microstrategy să adopte poziția dorită, fără să aibe un impact asupra pieței – a scris brokerul american într-un studiu de caz

Sursa informațiilor, care a cerut să rămână anonimă, a spus că brațul principal de brokeraj al Coinbase servește peste 5 companii din Fortune 500.

Coinbase se pregătește de listarea la bursă anul acesta

În timp ce prețul BTC fluctuează deasupra de 45000, o oarecare gravitație s-a produs între Bitcoin și companiile majore care doresc să-și diversifice bilanțul.

O altă pretendentă este Square, compania lui Jack Dorsey, care:

Exit mobile version