Tesla a vândut 75% din deținerile de Bitcoin

Compania de autovehicule a lui Elon Musk a vândut majoritatea rezervelor de Bitcoin, potrivit unui raport financiar

Tesla a vândut 75% din deținerile de Bitcoin

Adobestock | ink drop

Producătorul de vehicule electrice Tesla a vândut cea mai mare parte a deținerilor sale de Bitcoin în al doilea trimestru financiar, potrivit noilor dezvăluiri publicate miercuri.

„La sfârșitul celui de-al doilea trimestru, am convertit aproximativ 75% din achizițiile noastre de bitcoin în fiat”, a spus Tesla în raportul său trimestrial. „Această conversie a adăugat 936 de milioane de dolari în numerar la bilanțul nostru”.

Potrivit rapoartelor financiare, deținerile nete de Bitcoin ale Tesla au fost relativ stabile timp de trei trimestre consecutive. Până la sfârșitul lunii martie, Tesla avea active digitale în valoare de 1,261 miliarde de dolari. După lichidare, compania are acum o expunere de 218 milioane de dolari în active digitale.

În timpul unei conferințe telefonice, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a remarcat că vânzarea „nu ar trebui luată ca un verdict împotriva Bitcoin”, explicând că vânzarea s-a datorat unei necesități de asigurare a lichidității în numerar, având în vedere blocajele din China din cauza virusului COVID-19.

„Cu siguranță suntem deschiși să cumpărăm din nou Bitcoin în viitor.”

Când a fost întrebat de investitori – în timpul unui apel în care se discutau veniturile companiei – dacă consideră Bitcoin o bună investiție pe termen lung, Elon Musk a spus că criptomonedele nu reprezintă un obiectiv principal pentru Tesla, ei fiind concentrați pe accelerarea apariției energiei stabile”.

Producătorul de vehicule electrice a vândut o parte din rezervele sale de bitcoin în martie 2021, cu un profit net de 128 de milioane de dolari. La acea vreme, CEO-ul Elon Musk a explicat că vânzarea, care a reprezentat 10% din pachetul de acțiuni al Tesla, urma să „demonstreze lichiditatea Bitcoin ca alternativă la păstrarea numerarului în bilanţ”.

În ianuarie, Tesla devenise unul dintre cei mai mari deținători corporativi de Bitcoin, după ce a achiziționat criptomonede de 1,5 miliarde de dolari. Achiziția a fost dezvăluită într-un dosar din februarie la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA. Tesla a plănuit, de asemenea, să accepte plăți în Bitcoin la acea vreme, dar aceste planuri au fost ulterior anulate din cauza preocupărilor legate de consumul de energie al Bitcoin.

Miercuri, prețul Bitcoin a scăzut cu aproximativ 2,6% în urma anunțului Tesla și a revenit la 23.000 de dolari în momentul redactării acestui articol – fiind aproape de maximul său din ultima lună, ceea ce înseamnă că comunitatea cripto nu a fost prea îngrijorată de anunț.

Reacția slabă a prețului la această vânzare este în contrast față de anunțul din februarie anul trecut, când Tesla a anunțat achiziția a 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin și intenția de a accepta Bitcoin ca mijloc de plată.

Știrile de la acea vreme au făcut ca prețul Bitcoin să crească imediat cu aproape 3.000 de dolari, ridicând prețul monedei la un nou maxim istoric de peste 43.000 de dolari.

În al doilea trimestru fiscal, Tesla a înregistrat un câștig pe acțiune ajustat de 2,27 dolari la venituri de 16,93 miliarde de dolari. Venitul brut din vânzări de autovehicule a scăzut comparativ cu primul trimestru al anului trecut din cauza inflației și a concurenței crescânde pentru componentele vehiculelor electrice, cum ar fi celulele bateriei.

Exit mobile version