Tesla a vândut Bitcoin în primul trimestru – în valoare de $272 milioane

Compania producătoare de mașini electrice a lui Elon Musk a cumpărat Bitcoin în valoare de $1,5 miliarde în luna Februarie

PhotoGranary | Adobe Stock

Tesla a vândut o parte din cantitatea de crypto-monede pe care le-a cumpărat în luna Februarie a acestui an. Vânzarea totală i-a adus corporației americane încasări în valoare de $272 milioane.

Vânzarea a redus cu 10% poziția în Bitcoin a producătorului de mașini electrice. Informația a fost furnizată de Zach Kirkhorn, CFOul companiei, într-un raport despre încasări, care a avut loc luni, 26 Aprilie.

În prezentarea pe care Tesla a susținut-o ieri, compania americană a menționat încasările din primul trimestru al anului. Printre acestea a făcut parte și vânzarea unei cantități de Bitcoin, în valoare de $272 milioane.

An de an, impactul pozitiv cauzat de creșterea în volum a vânzărilor, creșterea veniturilor reglementate de credit, îmbunătățirea marjei determinate de reduceri ale costului și vânzarea de Bitcoin – toate acestea au fost compensate cu un ASP scăzut (average selling price) și un SBC crescut (stock based compensation). Costurile de modificare a modelelor S și X au avut un impact negativ asupra profitului brut și asupra cheltuielilor de cercetare și dezvoltare

Tesla a vândut Bitcoin în primul trimestru - în valoare de $272 milioane
Image from Tesla’s Q1 2021 earnings deck | CoinDesk

Kirkhorn a declarat în cadrul ședinței că Tesla a investit în Bitcoin pentru a obține un randament din excesul de cash, într-un climat economic cu dobândă mică.

Chiar dacă producătorul de EV continuă să se confrunte cu criza globală a aprovizionării cu semiconductori – CFOul a spus că Bitcoin este o piață suficient de lichidă, cu viitor optimist.

Nu există multe oportunități tradiționale de a face acest lucru […] în special cu o economie care are dobânzi atât de mici – fără a asuma riscuri suplimentare sau a perturba major lichiditatea – a mai spus Kirkhorn, în ciuda percepției analiștilor tehnici, care sunt de părere că Bitcoin reprezintă risc

Tesla va continua să acumuleze Bitcoin prin vânzări directe către clienți și va continua să facă anunțuri cu privire la crypto-monedă, conform celor adăugate de șeful executiv financiar.

Exit mobile version