Tesla acceptă DOGE? Elon Musk postează un sondaj pe twitter

Elon Musk Super-Doge in front of Tesla | unknown

Elon Musk, CEOul producătorului de mașini electrice Tesla, stârnește din nou interesul internetului față de Dogecoin, crypto-moneda care devine din ce în ce mai populară mulțumită miliardarului american.

Musk a postat astăzi, 11 mari, la ora 11 dimineața (ora României), un sondaj de opinii pe twitter în care întreabă audiența dacă dorește ca Tesla să accepte Dogecoin. Variantele de răspuns sunt Da și Nu, iar tweetul în sine arată așa:

Sondajul a obținut 400,000 de voturi în primele 10 minute de la publicare. La data postării acestui articol, au votat aproximativ 2,5 milioane de utilizatori ai platformei iar rezultatele curente sunt următoarele:

Sondajul va continua să rămână public 24 de ore de la postare. Rămâne de văzut dacă șeful Tesla va accepta Dogecoin ca metodă de plată pentru mașinile electrice – însă situația pare foarte promițătoare în favoarea unui răspuns pozitiv.

Susținătorii Doge l-au îndemnat luni la rând pe Elon Musk să accepte crypto-moneda ca metodă de plată în comentariile postărilor sale. Se pare că în sfârșit persistența acestora va fi răsplătită.

Tesla acceptă DOGE? Elon Musk postează un sondaj pe twitter
DOGEUSD, evoluția în ultimele 24 de ore | Kraken

Reacția DOGEUSD la mesajul postat de șeful Tesla

După cum era de așteptat, graficul a reacționat pozitiv la postarea acestui mesaj. Musk a provocat din nou o creștere subită a prețului cu ajutorul contului său de twitter.

Prețul DOGE tranzacționa 46 de cenți înainte de publicarea mesajului său. Odată ce știrea a lovit internetul și entuziasmul s-a răspândit rapid, prețul s-a apreciat cu 17% în mai puțin de o oră. Nivelul de 54 de cenți a fost atins pe majoritatea exchangeurilor, după care lucrurile s-au calmat iar DOGEUSD a revenit în jurul numărului rotunde de 50 de cenți.

Știrile pozitive pentru Dogecoin – pur și simplu nu se mai termină. Ieri, Geometric Energy Corporation a anunțat lansarea satelitului DOGE-1 în afara orbitei, misiune spațială care a fost finanțată în întregime folosind Dogecoin. Cu alte cuvinte: SpaceX, cealaltă companie a lui Musk, a acceptat DOGE ca metodă de plată.

Tesla a acceptat Bitcoin ca metodă de plată în trecut. Compania americană a făcut anunțul public în luna Martie, precizând că va păstra activele obținute în urma vânzării de mașini electrice, fără să le convertească în bani tradiționali.

Exit mobile version