Tesla cumpără 40 000 de Bitcoin

Gigantul producător de automobile electrice ar putea accepta Bitcoin ca metodă de plată

tchompalov | unsplash

Internetul vuiește cu ultima știre din sfera tech: „Tesla a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari americani”.

Anunțul nu a fost făcut pe twitter de Elon Musk, după cum ne-a obișnuit chiar el cu activitatea crescută de pe social media. Acesta a reieșit din raportul fiscal anual pe care Tesla l-a predat Comisiei de Securități și Valori (SEC).

Întreg raportul îl găsiți aici.

Paragraful din raportul anual fiscal predat de Tesla către SEC

Tesla Bitcoin
Captură de ecran din bilanțul predat de Tesla

Din paragraful evidențiat mai sus, citat chiar din raportul predat de executivii companiei Tesla către Comisia de Securități, extragem: „we invested an aggregate $1.50 billion in bitcoin […]”. Tradus în română, acesta sună așa: „am investit un total de $1,5 miliarde în bitcoin […]”.

Achiziția făcută de compania producătoare de mașini electrice vine în urma unei perioade în care CEO-ul, Elon Musk, a menționat #bitcoin sau #dogecoin pe twitter cu fiecare ocazie. Tweet-urile mogulului tech au creat valuri pe piață cu fiecare meme (poantă) sau hashtag pe care l-a publicat.

Mai mult decât achiziția efectuată, raportul anual menționează în același paragraf posibilitatea ca Tesla să accepte Bitcoin ca formă de plată în viitorul apropiat. Având în vedere faptul că Tesla nu e departe de a accepta pre-comenzi pentru noul model S, aflat încă în testare, există o șansă destul de mare ca apariția unei noi generații de mașini să culmineze cu acceptarea unei noi generații de monede.

Raportul menționează clar faptul că monedele Bitcoin acceptate ca metodă de plată pot fi lichidate pe loc prin intermediul unui procesator de plăți, cum este Coinbase. În orice caz, decizia luată de corporația bazată în Texas reprezintă un act de pionierat față de celelalte firme care vor accepta Bitcoin ca metodă de plată.

Bitcoin Coinbase Outflow

@ki_young_ju | CryptoQuant

Având în vedere că pe parcursul ultimelor 10 zile Coinbase a avut un outflow de 30,000 Bitcoin în două retrageri separate a câte 15k fiecare, am presupus că acestea pot fi retrageri efectuate de executivii Tesla. Outflow-ul reprezintă diferența între cantitatea de Bitcoin retrasă de pe exchange și cantitatea de Bitcoin depusă. În cazul de față, această diferență care coincide atât din punct de vedere al timing-ului cât și ca valoare aproximativă – ne poate trimite către o potențială retragere, asociată chiar companiei EV (Electric Vehicle).

 

Exit mobile version