Tesla își menține deținerile de Bitcoin în T3, arată raportul de câștiguri

Deținerile companiei se ridică la o estimare de 9,720 de BTC, depășită doar de MicroStrategy și Marathon Digital Holdings

Deținerile Tesla de Bitcoin au rămas neschimbate în al treilea trimestru, așa cum se subliniază în recentul raport de câștiguri al companiei, lansat miercuri.

Absența oricărei mențiuni privind Bitcoin în declarația trimestrială sugerează că Tesla n-a cumpărat nici n-a vândut niciun Bitcoin  în cele trei luni până în septembrie.

Această deținere neschimbată, evaluată la 184 milioane de dolari la sfârșitul T3, marchează al cincilea trimestru consecutiv fără nicio modificare.

Tesla, sub conducerea lui Elon Musk, se situează pe locul al treilea printre companiile publice în ceea ce privește deținerile de Bitcoin.

Conform datelor de la bitcointreasury.net, deținerile companiei se ridică la o estimare de 9,720 de BTC, depășită doar de MicroStrategy și Marathon Digital Holdings.

Top 10 companii publice care dețin BTC
Top 10 companii publice care dețin BTC

Amintindu-ne de parcursul companiei în domeniul criptomonedei, Tesla a făcut o investiție semnificativă de 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin în februarie 2021, acumulând aproximativ 43.000 de BTC.

În plus, compania exprimase intenția de a accepta BTC ca metodă de plată în aceeași perioadă.

Cu toate acestea, Tesla și-a retras pașii în lunile următoare. A vândut 4,320 de Bitcoin în primul trimestru al anului 2021 și a lichidat o mare parte din activele sale rămase la o pierdere semnificativă anul trecut.

Pentru al treilea trimestru, Tesla a raportat un venit net de 1,85 miliarde de dolari, indicând o scădere de 44% față de anul anterior.

Acest lucru a condus la o scădere a câștigurilor pe acțiune, care a scăzut la 53 de cenți de la 95 de cenți. Reflectând aceste rezultate, acțiunile Tesla au înregistrat o scădere, închizând la 242,68 dolari miercuri, în scădere cu 4,78%.

 

Exit mobile version