Tesla a obținut un profit de 64 de milioane de dolari din vânzarea de Bitcoin

Decizia Tesla de a vinde BTC i-a adus companiei un profit considerabil, chiar dacă prețurile criptomonedelor s-au prăbușit

Tesla a obținut un profit de 64 de milioane de dolari din vânzarea de Bitcoin

AdobeStock

Tesla (TSLA) a înregistrat un câștig de 64 de milioane de dolari din vânzarea a 75% din deținerile sale de Bitcoin (BTC), obținând venituri de 936 de milioane de dolari în al doilea trimestru, precum și o pierdere din depreciere de 170 de milioane de dolari pe deținerile sale rămase, conform unui raport depus la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din Statele Unite (SEC).

Directorul financiar al Tesla, Zach Kirkhorn, a spus că compania „a convertit majoritatea activelor noastre de Bitcoin în fiat pentru a obține câștiguri realizate”.

În raportul său 10-Q de luni, Tesla a declarat că a înregistrat o pierdere din depreciere de 170 de milioane de dolari și un câștig de 64 de milioane de dolari pentru perioada de șase luni încheiată la 30 iunie. 

Tesla a achiziționat pentru prima dată Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2021, dar nu și-a dezvăluit prețul mediu de achiziție. Mai târziu, în primul trimestru, compania și-a redus poziția Bitcoin cu 10%, o vânzare care a adăugat 272 de milioane de dolari la câștigurile trimestrului.

Nu și-a crescut sau scăzut deținerile până în cel mai recent trimestru, o mișcare pe care CEO-ul Elon Musk a spus că a fost necesară pentru a strânge numerar, deoarece una dintre cele mai mari piețe ale sale, China, se confruntă cu blocarea COVID-19.

Compania nu a dezvăluit prețul de vânzare în al doilea trimestru, dar un calcul brut arată că prețul mediu ar fi de aproximativ 29.000 de dolari per Bitcoin, ajutând Tesla să evite o pierdere din depreciere mult mai substanțială. Bitcoin a încheiat al doilea trimestru la un preț de aproximativ 18.700 de dolari.

Tesla a înregistrat câștiguri pe acțiune de 2,27 dolari în al doilea trimestru, cu venituri de 16,93 miliarde de dolari. Deși profitabilitatea a scăzut comparativ cu primul trimestru, a crescut peste nivelurile de acum un an. Cu toate acestea, profitabilitatea companiei a fost afectată de inflația în creștere și concurența în creștere pentru baterii.

Poziția de numerar a Tesla la sfârșitul celui de-al doilea trimestru a crescut la aproximativ 18,3 miliarde de dolari de la 17,5 miliarde de dolari la sfârșitul celui de-al doilea trimestru, stimulată de vânzările de Bitcoin.

Producătorul de vehicule electrice are încă 10.800 BTC în contabilitate, potrivit Bitcoin Treasuries. La un preț actual de aproximativ 22.000 de dolari , activele digitale ale Tesla valorează aproximativ 237 de milioane de dolari.

Exit mobile version