Tether a angajat o renumită companie de contabilitate – pentru atestarea rezervelor sale de dolari

BDO Italia, o renumită companie europeană de audit, va începe să facă atestări lunare ale rezervelor de sprijin USDT al Tether

Tether a angajat o renumită companie de contabilitate - pentru atestarea rezervelor sale de dolari

Tether a angajat o renumită companie de contabilitate - pentru atestarea rezervelor sale de dolari

Tether Holdings Limited a angajat compania contabilă BDO Italia să îi revizuiască rezervele de dolari în mod regulat, făcând aceste rezerve transparente și ajutând la alinierea lor la standardele internaționale de contabilitate.

Joi, Tether a anunțat că colaborarea cu BDO Italia a început încă din luna iulie. Firma italiană va efectua o evaluare independentă a rezervelor monedei stabile USDT, pentru a se asigura că fiecare token este susținut de numerar sau fonduri echivalente. BDO va emite rapoarte publice de atestare lunar, în care se va detalia suma de USDT emisă, precum și fondul de rezervă al Tether.

BDO Italia este filiala italiană a BDO Global, o rețea internațională de firme de contabilitate cu sediul în Zaventem, Belgia. BDO Global se clasează printre cele mai mari cinci firme de contabilitate din Europa după veniturile totale. Compania deține birouri în America de Nord și de Sud, Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și regiunea Asia-Pacific.

Paolo Ardoino, directorul de tehnologie al Tether, a declarat că: 

„Angajamentul companiei este de a oferi mai multă transparență, utilitatea Tether a crescut dincolo de a fi doar un instrument de schimb în tranzacționare și, prin urmare, este esențial pentru noi să ne extindem în piețele peer-to-peer și de plăți”.

În mai 2021, Tether a început să publice atestări trimestriale ale deținerilor sale de criptomonede ca parte a unui acord cu biroul procurorului general din New York în februarie 2021. Tether fusese verificat anterior de o agenție de contabilitate din Moore Cayman, care au testat dacă rezervele depășeau obligațiile.

Conform celui mai recent raport al Tether, emis în martie, aceasta deține aproximativ 86% din rezervele sale în numerar și depozite pe termen scurt, 4,5% în obligațiuni corporative, 3,8% în împrumuturi garantate și 6% în alte investiții, care includ și tokenuri nefungibile.

Tether a anunțat inițial că va reduce titlurile pe termen scurt la zero. Atestările lor inițiale au arătat că o mare parte din rezervele lor erau susținute de asemenea titluri, compania arătându-și intenția de a le elimina.

Anterior, Bitfinex, exchange-ul de criptomonede care operează Tether, a declarat că susține valoarea USD cu o rezervă masivă. Potrivit datelor organizație, aproape 84% din acest pool este alcătuit de numerar și echivalente de numerar.

Cu toate acestea, organizația a fost criticată pentru că nu este suficient de transparentă în privința rezervelor sale. Scăderile din lunile precedente au fost determinate și de incertitudinea cu privire la capacitatea Bitfinex de a susține tokenul dacă acesta va fi supus mai multor presiuni.

Odată cu prăbușirea UST, încrederea investitorilor în monedele stabile poate fi pusă la îndoială. Acest lucru ar putea determina, de asemenea, presiune de vânzare asupra Tether, având în vedere incertitudinea asupra rezervelor sale.

USDT rămâne cea mai mare monedă stabilă după capitalizarea de piață, la 67 miliarde de dolari. După o tendință descendentă de trei luni, oferta de USDT a început să crească treptat în august, oferind încredere investitorilor că piața ar putea să-și schimbe direcția.

Exit mobile version