Tether atinge o capitalizare de piață record în timp ce competitorii se confruntă cu obstacolele reglementării

Dominanța stablecoin-urilor crește în timp ce USDC și BUSD întâmpină dificultăți

Tether a atins un nivel remarcabil, ajungând la o nouă capitalizare de piață record (ATH) de peste 83 miliarde de dolari. Această realizare vine într-un moment în care alți emitenti de stablecoin-uri se confruntă cu provocări legate de reglementări, evidențiind dominația USDT pe piață.

Tether atinge o capitalizare de piață record în timp ce competitorii se confruntă cu obstacolele reglementării
Cota de piața USDT | CoinMarketCap

Changpeng „CZ” Zhao, CEO-ul exchange-ului de criptomonede Binance, a atras recent atenția asupra Binance USD (BUSD), un stablecoin reglementat emis de Paxos.

Într-un tweet, CZ a dezvăluit că Departamentul de Servicii Financiare din New York (NYDFS) a stabilit o limită pentru BUSD la 23 miliarde de dolari, având în prezent o capitalizare de piață de 5 miliarde de dolari. De când a fost impusă această limită, USDT a înregistrat o creștere semnificativă.

Anterior, NYDFS a ordonat Paxos să înceteze emiterea de noi BUSD din cauza încălcărilor legilor de securitate. Această supraveghere din partea reglementatorilor a pus competitorii stablecoin-ului, inclusiv USD Coin (USDC) al Circle și BUSD, într-o poziție dezavantajoasă.

USD Coin (USDC) emis de Circle, al doilea cel mai mare stablecoin, are în prezent o capitalizare de piață de 28,8 miliarde de dolari, reprezentând o diferență semnificativă de peste 50 miliarde de dolari în comparație cu USDT. Merită menționat că USDC s-a apropiat temporar de dominația de piață a USDT în iunie 2022, atingând o capitalizare de piață ATH de 55,8 miliarde de dolari.

Motivul principal pentru scăderea cotei de piață a acestor stablecoin-uri este creșterea supravegherii reglementatorilor din Statele Unite și criza bancară din SUA. După interzicerea mintării de BUSD, capitalizarea sa de piață a scăzut dramatic.

USDC a avut propriile probleme atunci când Silicon Valley Bank, unde emitentul stablecoin-ului deținea aproximativ 3,3 miliarde de dolari în rezerve, a dat faliment. Acest eveniment a dus la panică pe piață și la o deconectare temporară de la dolarul american. Deși USDC și-a recâștigat paritatea a doua zi, incidentul a avut un impact durabil asupra capitalizării sale de piață, deoarece utilizatorii și-au convertit USDC în alte stablecoin-uri din teamă.

Pe măsură ce USDT al Tether atinge noi culmi, provocările cu care se confruntă competitorii săi servesc drept memento al obstacolelor reglementărilor care pot afecta semnificativ piața stablecoin-urilor.

Exit mobile version