Tether trece pe blockchain-ul Solana

Competiția dintre Solana și Ethereum crește odată cu integrarea Tether

Tether trece pe blockchain-ul Solana

HFA_Illustrations | shutterstock

Tether, moneda stable-coin cu valoare constantă de un dolar american, și-a anunțat ieri disponibilitatea și integrarea pe blockchain-ul Solana.

Solana este o crypto-monedă ultra-rapidă, bazată pe tehnologia blockchain de tip Layer 1 și un competitor real pentru Ethereum.

Una dintre inovațiile esențiale pe care Solana le aduce ecosistemului este tehnologia consensus de tip PoH (Proof of History), dezvoltată de Anatoly Yakovenko, șef executiv și fondator Solana Project. Conceptul acesta permite o scalabilitate foarte crescută a protocolului, care îmbunătățește utilizarea și traficul, pe măsură ce este utilizat.

Odată cu această integrare, deținătorii de USDT își pot trimite unii altora monede la viteze mai mari de 50,000 de tranzacții pe secundă. De multe ori, costul unei astfel de tranzacții este de $0,00001 – adică mai nimic.

Acest cost redus facilitează dezvoltarea aplicațiilor care rulează ieftin, la viteze foarte mari – inclusiv a celor din sfera finanțelor descentralizate (DeFi).

Solana este unul dintre proiectele blockchain cu cea mai rapidă rată de creștere, atât din punct de vedere al capitalizării de piață, cât și al adopției și utilizării.

Pe lângă tranzacțiile pe blockchain-ul Solana, Tether este susținută și de alte protocoale, precum Ethereum, Omni sau Tron.

Exit mobile version