Tether pierde 10 miliarde de dolari din capitalizarea sa de piață

Criptomoneda, care este menită să fie legată de dolarul american, a scăzut temporar până la 0,95 dolari pe 12 mai

AdobeStock

Prăbușirea monedei stabile algoritmice TerraUSD a zguduit lumea cripto în ultimele două săptămâni. Acum, o altă monedă stabilă, Tether a returnat 10 miliarde de dolari investitorilor care doresc să vândă și să-și schimbe tokenurile în numerar.

De la o capitalizare de piață de puțin peste 83 de miliarde de dolari la 11 mai, USDT, cea mai mare monedă stabilă după capitalizarea de piață, a scăzut la aproximativ 73 de miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap.

Tether: Evoluția capitalizării de piață
Tether: Evoluția capitalizării de piață | CoinMarketCap

Pe de altă parte, USD Coin (USDC) și Binance USD (BUSD), a doua și a treia cea mai mare monedă stabilă, au înregistrat creșteri a capitalizării de piață de 5 miliarde de dolari și, respectiv, 1,5 miliarde de dolari în aceeași perioadă, potrivit datelor de la CoinMarketCap.

USDC: Evoluția capitalizării de piață | CoinMarketCap

Creșterea încasărilor investitorilor nu înseamnă că USDT se prăbușește, dar arată cum fiasco-ul UST este o lovitură reputațională pentru întreaga așa-numită categorie de monede stabile.

Criptomoneda, care este menită să fie legată de dolarul american, a scăzut temporar până la 0,95 dolari pe 12 mai, după ce TerraUSD a scăzut cu mult sub 1 dolar.

Cu toate acestea, USDT este un alt tip de monedă stabilă. Aceasta diferă de o monedă stabilă algoritmică precum UST, deoarece tokenurile sale sunt susținute de rezerve de active non-cripto, cum ar fi obligațiuni și numerar.

Ponderea ofertei totale de monede stabile | theblock

Criticii și-au exprimat de mult timp îngrijorarea cu privire la compoziția rezervelor Tether, deoarece 25% din activele sale, sau 20,1 miliarde de dolari, erau în titluri comerciale și certificate de depozit la 31 martie, care sunt considerate mai puțin lichide decât numerarul.

Drept urmare, săptămâna trecută, Tether a emis o garanție trimestrială, oferită de contabilul independent MHA Cayman, arătând o scădere a deținerilor sale de titluri comerciale și o creștere cu 13% a bonurilor de trezorerie americane.

„Tether și-a menținut stabilitatea prin mai multe evenimente de tip „lebădă neagră” și condiții de piață extrem de volatile și, chiar și în zilele sale cele mai întunecate, Tether nu a eșuat niciodată să onoreze o cerere de răscumpărare din partea vreunuia dintre clienții săi verificați”, a declarat directorul Tether pentru tehnologie, Paolo Ardoino, într-un comunicat de presă din 19 mai.

Inițial, Tether a susținut că rezervele sale au fost susținute unu-la-unu de dolarul american. Cu toate acestea, în urma unei investigații a procurorului general din New York, compania a recunoscut că acest lucru nu a fost întotdeauna cazul și a spus că moneda este pur și simplu susținută de „rezerve de Tether”. Ca parte a acestui acord, compania a fost de acord să emită o declarație trimestrială care detaliază componența acelor rezerve.

Exit mobile version