Tether se extinde pe Tezos pentru a debloca noi produse DeFi

Cu o capitalizare de piață de aproape 1,9 miliarde de dolari, Tezos este în prezent a 33-a cea mai mare critpomonedă

Unsplash

Tether a anunțat astăzi, 9 iunie, lansarea unui nou activ – tokenul Tether (USDT), bazat pe blockchain-ul Tezos. Acesta încearcă să-și extindă amprenta în plățile digitale și finanțele descentralizate.

Odată cu adăugarea Tezos, ecosistemul USDT este acum disponibil pe 12 rețele diferite, inclusiv Ethereum (ETH), Tron (TRX), Solana (SOL), Algorand (ALG) și recent adăugat Polygon (MATIC).

Potrivit comunicatului de presă, „USDT pe Tezos va alimenta aplicații revoluționare în plăți, DeFi și multe altele”.

„Suntem încântați să putem lansa USDT pe Tezos, oferind unei comunități în creștere și dinamică acces la cea mai lichidă, stabilă și de încredere monedă stabilă din spațiul criptomonedelor. Tezos este într-o dezvoltare rapidă și credem că această integrare va fi esențială pentru creșterea sa pe termen lung.”a declarat Paolo Ardoino, CTO la Tether, într-o declarație.

Tezos este alimentat de XTZ, criptomoneda nativă a rețelei creată printr-un proces numit baking”. În multe aspecte, baking este similar cu ceea ce se numește staking pe alte rețele PoS, unde deținătorii au capacitatea de a-și pune la „baking” monedele pentru a primi recompense pentru semnarea și publicarea blocurilor.

Cu o capitalizare de piață de aproape 1,9 miliarde de dolari, Tezos este în prezent a 33-a cea mai mare criptomonedă, potrivit CoinMarketCap.

Lansat în 2018, Tezos este uneori denumit primul blockchain „auto-modificabil”, care își valorifică mecanismul unic de guvernare în lanț pentru a integra automat funcții noi, fără a fi nevoie de hard forks – o metodă populară de a implementa noi funcționalități care introduce un set diferit de reguli și necesită upgrade de software, făcând blocurile și tranzacțiile anterioare incompatibile cu o nouă versiune a protocolului.

Aceste caracteristici unice au făcut din Tezos platforma de alegere pentru multe mărci și instituții care caută oportunități în spațiul finanțelor descentralizate (DeFi).

Tether își continuă dezvoltarea în ciuda presiunilor

De la o capitalizare de piață de puțin peste 83 de miliarde de dolari la 11 mai, USDT, cea mai mare monedă stabilă după capitalizarea de piață, a scăzut la aproximativ 72 de miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap.

USDT: Evoluția capitalizării de piață
USDT: Evoluția capitalizării de piață | CoinMarketCap

Drept urmare, USDT și-a pierdut pentru o perioadă de timp valoarea de 1 dolar și a alunecat la 0,974 dolari înainte de a-și reveni. Dar chiar și până în prezent, peg-ul nu a revenit la statutul său normal de tranzacționare și, în schimb, fluctuează la aproximativ 0,998 dolari.

USDT: Evoluția prețului în ultima lună | CoinMarketCap

Pe de altă parte, USD Coin (USDC), a doua cea mai mare monedă stabilă, a înregistrat creșteri a capitalizării de piață de peste 5 miliarde de dolari la 53 de miliarde de dolari.

Dar moneda stabilă nu se lasă încă bătută. Cu doar câteva zile în urmă, Tether anunțat că va fi lansat pe Polygon pentru a oferi lichiditate celor peste 19.000 de aplicații descentralizate din rețea, oferind și utilizatorilor Tether taxe de transfer mult mai mici.

Exit mobile version