Tether urmează exemplul MicroStrategy, diversificând rezervele cu investiții în Bitcoin

Emitentul de stablecoin intenționează să aloce până la 15% din profiturile operaționale nete realizate lunar pentru achiziționarea de Bitcoin

Tether urmează exemplul MicroStrategy, diversificând rezervele cu investiții în Bitcoin

Principalul emitent de stablecoin, Tether, intenționează să-și consolideze rezervele investind în Bitcoin, îndepărtându-se de obligațiunile guvernamentale ale Statelor Unite.

Compania a anunțat pe 17 mai că își propune să aloce până la 15% din profiturile operaționale nete realizate lunar pentru achiziționarea de Bitcoin.

Această evoluție vine la scurt timp după raportul financiar trimestrial recent al Tether, care a dezvăluit un profit net de 1,5 miliarde de dolari.

Capitalizarea de piață a monedei USDT emis de Tether a crescut de la 66 de miliarde de dolari la peste 82 de miliarde de dolari în primul trimestru.

Între timp, depozitele bancare s-au redus cu peste 90% la 481 milioane de dolari. Depozitele rămase sunt distribuite între mai multe bănci ca o strategie de atenuare a riscurilor împotriva potențialelor falimente bancare, un destin care a lovit și unii concurenți.

Tether și-a mărit investițiile în certificatele de trezorerie ale Statelor Unite la peste 53 de miliarde de dolari, reprezentând 64% din rezervele sale. Acum, 85% din tokenul USDT este susținut de numerar, echivalente de numerar și depozite pe termen scurt.

Pentru prima dată, Tether a dezvăluit, de asemenea, deținerile sale de aur și Bitcoin în raportul trimestrial, subliniind angajamentul său față de transparență.

Până la sfârșitul primului trimestru al anului 2023, Tether acumulase 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin, reprezentând aproximativ 2% din totalul rezervelor sale.

Tether își va păstra toți Bitcoin în auto-custodie, susținând Bitcoin ca un depozit de valoare pe termen lung dovedit. Compania atribuie această decizie aprecierii remarcabile a prețului Bitcoin în ultimul deceniu și rezistenței sale împotriva crizelor financiare tradiționale.

Paolo Ardoino, directorul tehnic al Tether, a consolidat credibilitatea Bitcoin ca un activ de investiții. Invocând oferta limitată, descentralizarea și adoptarea largă, Ardoino a afirmat că Bitcoin rămâne o alegere preferată printre investitorii instituționali și de retail.

Această mișcare strategică aliniază Tether cu MicroStrategy, un alt jucător important care și-a convertit constant rezervele sale din dolari americani în Bitcoin. Cu toate acestea, spre deosebire de intervalul de timp indefinit al MicroStrategy, Tether intenționează să-și facă investițiile în Bitcoin la sfârșitul fiecărei luni.

Exit mobile version