Tether (USDT) cumpără 8.889 Bitcoin (BTC), în valoare de aproximativ $620 milioane

Tether (USDT) tocmai a achiziţionat 8.889 Bitcoin (BTC), în valoare de aproximativ $620 milioane înainte de halving-ul Bitcoin.

Tether (USDT) cumpără 8.889 Bitcoin (BTC), în valoare de aproximativ $620 milioane | Google

Puncte cheie

Tether, emitentul USDT, își continuă achizițiile de Bitcoin înainte de halving. Tether a cumpărat încă 8.889 BTC, iar achiziția recentă a adus rezervele totale de Bitcoin ale Tether la peste 75.000 BTC, evaluate la peste 5,3 miliarde de dolari.

Tether BTC
Tether BTC

Pe parcursul ultimului an, Tether și-a crescut semnificativ rezervele de Bitcoin. Compania și-a dezvăluit rezervele de BTC în primul trimestru al anului 2023.

De asemenea, reprezentanții companiei au menționat că investesc constant până la 15% din profiturile corporative generate din excedentul de rezerve ale stablecoin-ului Tether în Bitcoin.

Directorul general al Tether, Paulo Ardoino, a explicat strategia companiei privind investițiile în Bitcoin:

„Decizia de a investi în Bitcoin, prima și cea mai mare criptomonedă din lume, este susținută de puterea și potențialul său ca activ de investiții.”

Bitcoin se află chiar înainte de evenimentul de halving programat să aibă loc vineri, 19 aprilie.

La momentul redactării acestui articol, BTC se tranzacționează în scădere, iar moneda are un preț puțin sub 70.000 de dolari pe CoinMarketCap.

Traiectoria pretului Bitcoin

În pragul evenimentului important, investitorii se pregătesc pentru fluctuațiile de preț care sunt asociate în mod obișnuit cu acesta.

Halving-ul anterior al Bitcoin, care are loc aproximativ la fiecare patru ani și reduce la jumătate recompensele pentru minarea unui block, a dus la depășirea indicelui de volatilitate (volatility index) de 9% pentru Bitcoin (BTC).

Predicţii optimiste pentru Bitcoin

Există o mulțime de predicții optimiste privind prețul Bitcoin în ultima vreme, iar una dintre ele sugerează că ne-am putea aștepta la o injecție uriașă de 1 trilion de dolari în Bitcoin prin intermediul ETF-urilor.

Această viziune pozitivă asupra BTC vine de la Directorul Tehnologiei de la Bitwise.

În cadrul unei note săptămânale recente pentru investitori, Matt Hougan a afirmat că instituțiile ar putea să investească peste 1 trilion de dolari în Bitcoin prin intermediul ETF-urilor în anul următor.

De asemenea, Larry Fink de la BlackRock a subliniat și el successul ETF-ului BTC al companiei, care înregistrează o creștere fără precedent, devenind cel mai rapid ETF în creștere din toate timpurile.

Exit mobile version