TikTok intră în competiție cu Threads și Twitter cu noua sa funcție de postări tip text

Această nouă funcționalitate a fost lansată și este disponibilă pentru utilizare în aplicația TikTok începând de luni

TikTok își propune să-și extindă sfera de influență în peisajul social media prin lansarea unei noi funcționalități care permite utilizatorilor să creeze și să distribuie conținut bazat pe text, poziționându-se ca un nou competitor în spațiul social media bazat pe text, în prezent dominat de Twitter (recent redenumit ca X) și Threads, nou lansat de Meta.

TikTok intră în competiție cu Threads și Twitter cu noua sa funcție de postări tip text
Noua funcționalitate a TikTok-ului | TikTok

Această știre vine la scurt timp după ce Meta, condusă de Mark Zuckerberg, a lansat Threads care concurează cu X.

TikTok are acum scopul de a oferi utilizatorilor săi un cadru creativ mai amplu, depășind paradigma bazată pe video pentru care a devenit cunoscut.

Utilizatorii TikTok pot selecta între fotografii, videoclipuri și text atunci când creează conținut nou. TikTok se diferențiază de Threads și Twitter, oferind un grad mai mare de personalizare în postările de tip text.

Funcții precum etichetele, muzica, locația, hashtag-urile și opțiunile de culoare pentru fundal au fost introduse pentru a permite utilizatorilor să-și facă postările de tip text unice și atrăgătoare. De asemenea, utilizatorii pot salva postările pentru a le publica ulterior.

În timp ce TikTok își dorește să-și contureze o identitate unică în spațiul postărilor de tip text, Threads a fost criticat pentru interfața sa extrem de asemănătoare cu Twitter.

Recent, Threads a adăugat limite de rate pentru a controla roboții crypto și spam, o mișcare care imită îndeaproape strategia lui X.

Adam Mosseri, directorul de la Instagram, a justificat introducerea limitelor de rate pe Threads, explicând:

,,Atacurile de spam au crescut, așa că va trebui să fim mai stricți în ceea ce privește limitele de rate, ceea ce va însemna că vom limita mai mult persoanele active în mod neintenționat.”

Prin introducerea postărilor text, TikTok dorește să spargă barierele în crearea de conținut și să ofere o ,,spațiu dedicat pentru a străluci” creativității scrise, anterior limitată la comentarii și subtitrări, alimentând astfel concurența între platformele de social media.

Această nouă funcționalitate a fost lansată și este disponibilă pentru utilizare în aplicația TikTok începând de luni.

Exit mobile version