Tokenul Ripple, în cădere liberă. Depreciere de peste 30%

Tokenul Ripple a fost pus sub o presiune imensă în ultimele zile, veștile proaste ținându-se lanț după XRP, în contextul procesului cu SEC

tokenul ripple

Worldspectrum / pexels.com

Tokenul Ripple, XRP, a fost în cădere liberă la primele ore ale acestei zile, trendul descendent fiind unul în concordanță cu restul monedelor alternative. Moneda virtuală s-a depreciat cu mai bine de 30% după ce, zilele acestea a trecut de primele audieri în cazul procesului intentat de SEC, a fost suspendată de la tranzacționare de către MoneyGram și și-a mutat și afacerea în alt stat american.

De la 57 de cenți cu cât era tranzacționată în weekend, XRP a scăzut până la un minim de 39 de cenți, după ce, în urmă cu două zile, Elon Musk a spus că toate criptomonedele par supraapreciate din punct de vedere al valorii. Această declarație a dat drumul unei avalanșe financiare de care nici tokenul Ripple nu a scăpat.

Ripple și-a mutat afacerea în Wyoming

Compania are sediul general în California, dar, de ieri, Ripple Labs este înregistrată și ca entitate legală în Wyoming, potrivit site-ului Secretariatului de Stat al SUA din Wyoming.

Statutul Ripple Markets WY LLC a fost updatat ca fiind o companie activă. Iar data inițială de aplicare este 11 februarie, 2020. Sediul legal al societății este în Cheyenne.

În urmă cu un an, cofondatorul Chris Larsen, care acum este pus sub acuzare de SEC, anunța că sediul principal s-ar putea muta într-un stat cu legi mult mai prietenoase cu criptomonedele, iar acesta este rezultatul demersului care a început în 2020.

Potrivit CEO startup-ului Avanti, Caitlin Long, tot mai multe companii de fintech aleg Wyoming pentru a-și plasa sediile tocmai datorită legilor mai permisive cu tehnologia blockchain.

Ripple „delistată” de MoneyGram

În cazul Ripple se pare că este un pas înainte și doi înapoi. După succesul înregistrat în Wyoming, MoneyGram a anunțat că va suspenda de la tranzactionare Ripple, tocmai din cauza procesului pe care compania îl are cu SEC.

„Din cauza procesului pe care compania îl are în derulare cu SEC, compania a decis suspendarea de la tranzacționare a platformei Ripple”, se arată în raportul trimestrial al MoneyGram.

Colaborarea dintre cele două firme a început acum trei ani. Pe vremea aceea, MoneyGram a integrat tokenul Ripple în sistemul său de plăți. În anul următor, Ripple și MoneyGram au încheiat un parteneriat pentru plăți transfrontaliere și decontări valutare cu active digitale.

Ripple a continuat cu o investiție de 50 de milioane de dolari în noiembrie 2019, în schimbul unei acțiuni de 10% în companie. În decembrie 2020, firma a vândut acțiuni din companie de aproximativ 15 milioane de dolari.

După începerea scandalului dintre SEC și Ripple, MoneyGram a început să se distanțeze ușor, ușor de această companie afirmând că nu a folosit niciodată serviciile Ripple Liquidity On-Demand și RippleNet.

Din cauza scandalului cu autoritatea americană, Ripple este din ce în ce mai singură, alte companii alegând să nu îți mai alăture numele de al său.

Tokenul Ripple, cea mai mare depreciere din rândul monedelor de top

XRP a înregistrat azi cea mai mare depreciere din rândul criptomonedelor din top 10, cu o scădere de aproape 35%. La polul opus s-a aflat chiar Bitcoin care nu scăzuse decât 13%. Restul monedelor alternative și-au diminuat valoarea în medie cu 15-20%.

Pe de altă parte, XRP a fost pusă sub mai multă presiune, zilele acestea, tocmai din cauza procesului cu SEC, ruperii parteneriatului cu MoneyGram și așteptărilor mari care s-au creat în urma pre-procesului.

De asemenea, înainte de pre-proces, existau voci care spuneau că se va ajunge la o înțelegere între cele două părți aflate în conflict, dar în urma scrisorii de descoperire, toate speranțele au fost spulberate.

În prezent, tokenul Ripple se tranzacționează în jurul valorii de 47 de cenți per unitate, acesta fiind un prag de susținere destul de puternic pentru criptomoneda din greu încercată de vești proaste în ultimele două luni.

Cele mai optimiste previziuni pentru XRP arătau că în decurs de cinci ani, aceasta ar putea ajunge să valoreze undeva la 114 dolari, daca va trece cu bine, anul acesta, de procesul intentat de SEC în decembrie 2020.

În schimb, cele mai pesimiste scenarii, precum cel în care Ripple pierde procesul cu arbitrul piețelor de capital din SUA, îi dădeau o valoare minimă de 4 cenți, cotă de la care cu greu ar mai reveni.

Exit mobile version