Tokenul Ripple își continuă ascensiunea. A ajuns la 1,05 dolari

XRP continuă să crească, ajungând astăzi la 1,05 dolari, iar FOMO s-ar putea să-l ridice și mai mult

tokenul ripple

Worldspectrum / pexels.com

Tokenul Ripple, XRP, face o supriză tuturor celor care au crezut că această monedă digitală se va prăbuși în urma procesului cu  SEC, reușind să ajungă la 1.05 dolari per unitate. În urma acestei cotații, criptomoneda de pe locul patru din topul monedelor virtuale a înregistrat o creștere de peste 20% în ultimele 24 de ore.

Creșterea XRP-ului a ridicat capitalizarea criptomonedei la 47,76 de miliarde de dolari, în condițiile în care la cea mai mare cotație a avut o capitalizare de 48,5 miliarde de dolari.

În ultimele șapte zile, XRP a cunoscut o creștere a valorii de peste 90%. Volumul de tranzacționare al acestei criptomonede a fost pe ultimele 24 de ore a fost de 33 de miliarde de dolari însumând aproape 16% din volumul total tranzacționat.

La prețul actual, tokenul Ripple este mai jos decât cotația record cu aproape 68%, cotație pe care a atins-o în 4 ianuarie, 2018 – 3,29 dolari.

Tokenul Ripple a câștigat o mică bătălie în războiul cu SEC

Chiar dacă unii au crezut că SEC a zdrobit Ripple Labs în procesul pe care autoritatea l-a pornit în 22 decembrie 2020, creatorii tokenului blamat nu se dau bătuți, ba mai mult, se pare că reușesc să răzbată fiecare atac împotriva lor.

Astfel că, în procesul ce se derulează de aproape 4 luni, judecătoarea Sarah Netburn a decis să le ofere celor de la Ripple documentele necesare prin care se confirmă că Bitcoin și Ethereum nu sunt active mobiliare.

Pe data de 15 martie, avocații Ripple au depus o cerere prin care solicitau judecătorului federal Analisa Torres să forțeze SEC în a le oferi și alte documente decât cele pe care le-a selectat arbitrul financiar.

Ripple dorește ca SEC să aducă documente care definesc Bitcoin și Ethereum ca fiind non-valori mobiliare, afirmând că „substanța economică” a tranzacțiilor XRP nu este diferită de cea a celorlalte două active digitale.

„Pe baza informațiilor culese până în prezent, este clar că SEC a fost informată de participanții sofisticati de pe piață că tokenul Ripple nu era un activ mobiliar și a solicitat feedback cu privire la această poziție, dar nu a furnizat o declarație publică contrară până când nu și-a depus acuzațiile în acest caz în decembrie 2020. Cunoscând toate informațiile despre aceste fapte (fie prin comunicări interne sau externe) este relevantă pentru apărare și va fi centrală pentru înțelegerea Curții a mai multor aspecte esențiale pentru caz”, spun avocații Ripple.

Deși SEC spune că aceste documente nu sunt relevante pentru procesul în desfășurare, acum este obligată să le prezinte în fața judecătorilor.

Speculațiile rămân cea mai mare problema a criptomonedelor

În urmă cu 5 zile, CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse a apărut într-o emisiune televizată la CNN și a discutat despre câteva probleme care au legatură cu criptomoneda pe care o „păstorește”, dar și despre impactul asupra mediului în care au loc tranzacțiile digitale. Acesta a menționat și faptul că speculațiile rămân o problemă majoră în mișcarea de preț a criptomonedelor.

În 2018, deținătorii de XRP au avut parte de o prăbușire  a prețului imediat după ce moneda a atins recordul. Acum, situația este și mai complicată având în vedere procesul pe care cei de la Ripple în au în derulare și care este posibil să nu se finalizeze mai devreme de august 2021, așa cum previzionau anumiți jucători din piață. Rezultatul acestuia poate duce criptomoneda pe noi culmi de valoare sau poate falimenta pe cei care au investit în tokenul Ripple.

Creșterea prețului din ultimele zile este un bun prilej de bucurie dar, de asemenea, este un semnal foarte important de precauție, mai ales pentru cei neinițiați în ale tranzacționării. Din acest motiv, noi nu vă recomandăm să tranzacționați impulsiv, ci, mai degrabă să analizați bine piața și de abia apoi să luați o decizie.

 

 

Exit mobile version