Top 5 monede virtuale cel mai profitabil de minat în 2022

Mulți oameni cred că este prea târziu pentru a începe să mineze criptomonede, dar acest lucru nu este adevărat.

Foto: Pixabay

Minatul de monede virtuale nu mai este o afacere la fel de profitabilă ca în urmă cu câțiva ani, dar asta nu înseamnă că nu se pot face în continuare bani frumoși din aceasta. Pentru obținerea de Bitcoin, o criptomonedă matură, cea mai populară din lume, ar fi nevoie de o investiție substanțială pe care majoritatea oamenilor nu și-o permit.

Minerii sunt foarte importanți în ecosistem, deși sunt detestați de gameri, deoarece au determinat creșterea semnificativă a prețurilor la plăcile video, și acuzați de ecologiști că au o contribuție semnificativă la poluarea mediului.

Tokenurile cripto trebuie, însă, să fie minate pentru a intra în circulație. Pentru asta trebuie rezolvate probleme matematice complexe. Minerii sunt și cei care verifică tranzacțiile noi în sistemele care folosesc mecanismul Proof of Work (PoW), pentru ca lucrurile să fie sigure și transparente.

Iată care sunt criptomonedele cel mai profitabil de minat anul acesta.

1. Ethereum (ETH)

Ethereum este criptomoneda cu a doua cea mai mare capitalizare după Bitcoin. Pentru minarea ETH poate fi folosit un accelerator grafic sau un ASIC miner. La momentul redactării articolului, prețului unui Ethereum este de 3.073 dolari. Minarea unui block durează astăzi, în medie, aproximativ 63 de zile. Pentru a obține Ethereum este necesar, la fel ca în cazul Bitcoin, hardware avansat, care consumă multă energie. Chiar și așa, recompensele pot fi uriașe. Pe 20 ianuarie un miner norocos care a obținut un block a câștigat 540.000 de dolari.

Ethereum Classic este, de asemenea, o monedă virtuală destul de profitabil de minat.

2. Litecoin (LTC)

Lansată în 2011 ca una dintre primele alternative la Bitcoin, astăzi, moneda virtuală Litecoin poate fi minată doar folosind un ASIC miner. Inițial, criptomoneda a fost gândită pentru a fi minată cu acceleratoare grafice (GPU) și procesoare (CPU). Un ASIC miner nu este, însă, ieftin. Prețurile încep de la aproximativ 2.000 de dolari. Poți primi 12,5 LTC pentru un block minat, operațiune care durează, în medie, 2,5 minute acum. Asta înseamnă aproximativ 1.675 dolari la momentul redactării articolului.

monede virtuale
Acceleratoare grafice, folosite pentru minarea de monede virtuale (Foto: Pixabay)

3. ZCash (ZEC)

Cea mai bună modalitate de minare a acestei monede virtuale este folosirea unui accelerator grafic. Pot fi folosite și procesoare, dar rezultatele nu sunt la fel de bune. ZCash nu poate fi minat folosind un ASIC miner.

Minerii primesc aproximativ 3,1 ZEC pentru fiecare block nou, care poate fi minat în 75 de secunde. Această monedă virtuală nu necesită atât de multă electricitate.

4. Monero (XMR)

Aceasta este o alegere bună pentru minerii începători. Monero, lansată în 2014 cu accent pe confidențialitate și anonimat, poate fi obținută cu ajutorul unui procesor, care consumă mai puțină energie decât un accelerator grafic puternic sau un ASIC miner. Un block poate fi minat în doar 24 de secunde, iar minerii obțin aproximativ 5 XMR pentru acesta. Asta înseamnă 900 de dolari în acest moment.

5. Ravencoin (RVN)

Aceasta nu este o criptomonedă foarte populară (a fost lansată recent, în 2018), dar poate fi foarte profitabilă. Este, la fel ca Monero, potrivită pentru începători, putând fi minată folosind un procesor. În acest caz poate fi folosit și un accelerator grafic. Un block RVN poate fi minat într-un minut, iar recompensa pentru acesta este de 5.000 Ravecoin, adică echivalentul actual al 363 de dolari.

P.S.: Profitabilitatea în această activitate poate fi influențată de mai mulți factori, precum volatilitatea pieței, costurile cu energia sau numărul de mineri care încearcă să obțină token-urile respective.

Exit mobile version