Topul Forbes 2021: Miliardarii din criptomonede s-au cvadruplat anul acesta

Pe mulți dintre cei care au ajuns în Topul Forbes 2021 îi știți, mai ales că ei sunt destul de vocali în lumea criptomonedelor

topul forbes 2021

Foto: Twitter / Forbes

Topul Forbes 2021 a adus de patru ori  mai mulți miliardari din criptomonede decât anul trecut. Astfel că, dacă anul trecut erau doar 3 care se puteau lăuda cu această performanță, anul acesta numărul a ajuns la 12.

Sam Bankman-Fried

Sam Bankman-Fried este cel mai bogat cripto-miliardar, cu o avere netă de 8,7 miliarde de dolari. Tânărul de numai 29 de ani a înființat firma de tranzacționare Alameda Research. Pe lângă Topul Forbes 2021, acesta a intrat și mai mult în reflectoarele presei după ce a câștigat drepturile de denumire pentru stadionul echipei Miami Heat pentru o perioadă de 19 ani.

Gemenii Cameron și Tyler Winklevoss

Cei de la Forbes nu au știut cum să-i clasifice pe cei doi, în topul lor. Adică fie o singură persoană sau două, având în vedere că în Topul Forbes 2021 sunt și familii întregi care întră în top ca o singură entitate. Așă că o să-i luăm ca fiind o singură entitate.  Cei doi au început să investească în Bitcoin încă din 2012, iar acum au ajuns la o avere netă de 3 miliarde de dolari.

În cazul în care vi se pare cunoscut numele de Winklevoss, ei bine da, cei doi sunt frații care l-au dat în judecată pe Mark Zuckerberg pentru furt de IP și au ajuns la o înțelegere contra sumei de 65 de milioane de dolari. Acești bani i-au investit în Bitcoin, iar în 2014 au creat platforma de tranzacționare de criptomonede Gemini, iar în urmă cu doi ani au achiziționat Nifty Getaway.

Topul Forbes 2021 îi cuprinde și pe cei cu probleme

Chris Larsen

Și numele acesta ar trebui să vă pară extrem, de cunoscut, având în vedere că el este co-fondatorul Ripple Labs. Acesta are o avere de 3,4 miliarde de dolari. Chris Larsen și Brad Garlinghouse, CEO-ul Ripple Labs au faimosul proces intentat de SEC, pe motiv că XRP este un activ mobiliar, iar cei doi și compania au încălcat legile federale de tranzacționare.

Jed McCaleb

Acesta este un alt co-fondator al Ripple Labs, care a ajuns în Topul Forbes 2021, și se spune despre el că deține 3,4 miliarde de criptomonede XRP și un milliard de Stellar Lumen, criptomonedă pe care a creat-o după ce a plecat de la Ripple. Numai dacă adunăm valoarea actuală a celor două criptomonede, putem spune că McCaleb are o avere de aproape 3,5 miliarde de dolari.

Michael Saylor

Poate de el nu ați auzit atât de mult, dar sigur ați auzit de achizițiile pe care compania sa le-a făcut în ultimele luni. Este vorba de compania MicroStrategy care a cumpărat Bitcoin de miliarde de dolari. Acesta este CEO-ul companiei pe care a și fondat-o în 1989, și se pare că averea sa este evaluată undeva la 2,3 miliarde de dolari. MicroStrategy a achiziționat, din 2020 și până în prezent, Bitcoin care însumează 2,226 miliare de dolari. Și ca să vă dați seama cât de profitabil este pentru el Bitcoin, se pare că achiziționat aproape 91.600 de monede la un preț mediu de 24.300 de dolari.

Brian Armstrong

El este CEO-ul și co-fondatorul Coinbase, iar averea s-a a explodat de la un „amârât” de miliard de dolari în 2020, la 6,5 miliarde de dolari în 2021. Dacă încă nu vă era clar, Coinbase a avut un an extrem de profitabil, generând venituri de peste 1 miliard de dolari, iar săptămâna viitoare se va lista pe bursă. Datorită acestei listări, se pare că acțiunile lui Armstrong vor ajunge să valorize peste 14 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că anul viitor am putea să-l vedem chiar în capul listei.

Fred Ersham

Ersham a co-fondat Coinbase alături de Brian Armstrong în 2012 și apoi a părăsit firma în 2017. Acum este în CA-ul companiei, iar cele 6 procente în acțiuni pe care le deține la companie se pare că valorează undeva la 1,9 miliarde de dolari.

Changpeng Zhao

Zhao este condatorul celei mai mari platforme de tranzacționare de criptomonede, Binance și deține undeva la 30% dintre acțiunile companiei. Averea netă a lui Zhao este de 1,9 miliarde de dolari în Topul Forbes 2021. Se pare că Zhao a fost foarte inspirat când a ales să parieze pe criptomonede pentru că Binance Coin este una dintre cele mai de succes, aceasta având o valoare de 399 de dolari per unitate la ora redactării acestui material. Potrivit lui Zhao, aproape 100% din portofoliul său investițional este constituit din criptomonede.

Topul Forbes 2021 cuprinde și miliardari „no-name”

Mattew Roszak

Acesta este co-fondatorul și președintele firmei dezvoltatoare de tehnologie blockchain Bloq. Printre altele, este și unul dintre cei mai aprigi investitori în criptomonede. Roszak este și membru fondator al firmei de investiții în criptomonede Tally Capital. Averea sa este de 1,5 miliarde de dolari.

Tim Draper

Draper are o avere de 1,5 miliarde de dolari, după ce în 2014 a cumpărat Bitcoin în valoare de 18,7 milioane de dolari. Miliardarul din Topul Forbes 2021 este cunoscut pentru faptul că a investit masiv în criptomoneda Tezos și a co-fondat Draper Fisher Jurvetson, o companie care investește în start-up-uri.

Barry Silbet

El a fondat conglomeratul specializat pe criptomonede Digital Currency Group și are o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari. Digital Currecncy Group deține Garayscale Bitcoin Trust, care în prezent gestionează active de 46 de miliarde de dolari.

Exit mobile version