Trader Joe’s acuză o platformă de criptomonede de încălcare a mărcii comerciale

Tokenul al Trader Joe, JOE, a scăzut cu 4,5% în ultima săptămână

Cunoscutul lanț de supermarketuri din SUA, Trader Joe’s, se îndreaptă spre tribunal, cu scopul de a desprinde numele unei platforme de schimb descentralizat (DEX), cunoscută sub numele de Trader Joe, pentru presupusa încălcare a mărcii federale.

Conform înregistrărilor judiciare, supermarketul susține că platforma de criptomonede, care funcționează sub numele de domeniu traderjoexyz.com, nu doar că împarte numele său, ci și țese deliberat o poveste pentru a evoca brandul și afacerea retailerului alimentar.

Platforma de criptomonede, Trader Joe, și-a creat propria cale a popularității în lumea digitală, începând operațiunile pe rețeaua Avalanche și extinzându-se ulterior către BNB Chain, Arbitrum și Ethereum.

Trader Joe, deținând un portofel de peste 77 de milioane de dolari în diferite tokenuri pe diverse chain-uri și un volum de tranzacții de 25 de milioane de dolari în luna septembrie trecută, se află într-o luptă acerbă privind povestea de origine a brandului său și presupusa „înșelăciune” săvârșită pentru a umbri aceste origini, conform documentației judiciare.

Trader Joe’s, descurajat după ce cererile private de a înceta utilizarea abuzivă a mărcii comerciale au rămas fără răspuns, și-a îndreptat nemulțumirile la nivel internațional.

O plângere a fost depusă la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO) în mai 2022, într-o încercare de a deposeda entitatea crypto de numele său de domeniu.

Documentul prezentat Săptămâna trecută Curții Districtuale SUA pentru Districtul Central al Californiei dezvăluie că, în cadrul procedurii WIPO, pârâții au țesut o „poveste falsă”, deformând adevăratele origini ale numelui „Trader Joe”.

Ei au afirmat că platforma a fost numită după fratele co-fondatorului, o afirmație pe care actul o consideră o minciună sfruntată.

Cu lanțul de alimente acum țintind despăgubiri și solicitând un proces cu juriu, disputa a produs valuri prin piața criptomonedelor. JOE, tokenul nativ al Trader Joe, a scăzut cu 4,5% în ultima săptămână. Rămâne de văzut cum va afecta acest serial legal în continuare traderii și prețul JOE pe măsură ce se desfășoară în instanță.

Performanța tokenului JOE în ultimele 7 zile
Performanța tokenului JOE în ultimele 7 zile
Exit mobile version