Grupul Transfero din Brazilia rămâne optimist, în ciuda prăbușirii FTX

Brazilia consideră că colapsul FTX va îngreuna convingerea mai multor oameni să investească în criptomonede, dar crede că viitorul industriei este luminos și inevitabil

Grupul Transfero din Brazilia rămâne optimist, în ciuda prăbușirii FTX

Răspunsul Braziliei la prăbușirea recentă a FTX este că tragedia a zdruncinat în mod clar încrederea investitorilor în active digitale. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că FTX este doar un jucător pe o piață mult mai mare. Criptomonedele sunt din ce în ce mai folosite pentru comerțul internațional, iar eșecul unui singur exchange este puțin probabil să afecteze această tendință.

De fapt, mulți experți consideră că utilizarea criptomonedelor va continua să crească în următorii ani. Datorită naturii lor descentralizate, criptomonedele sunt potrivite pentru tranzacțiile transfrontaliere. Acestea pot fi transferate rapid și ușor între cumpărători și vânzători, fără a fi nevoie de o terță parte. 

În plus, acestea sunt mai puțin susceptibile la activități frauduloase decât metodele tradiționale de plată. Din aceste motive, este clar că prăbușirea FTX nu va avea un impact semnificativ asupra utilizării mai largi a criptomonedelor.

Prăbușirea exchange-ului de criptomonede FTX a dat o lovitură percepției criptomonedelor în Brazilia. Thiago César, CEO al Transfero Group, a comentat colapsul neașteptat al FTX, spunând că, la fel ca majoritatea altor țări, dispariția platformei a afectat interesul oamenilor pentru exchange-urile centralizate (CEXs) și întreaga industrie cripto.

Cu toate acestea, César a mai subliniat că oamenii obișnuiți vor folosi în continuare criptomonede pentru tranzacții internaționale, indiferent de riscurile percepute asociate exchange-urilor centralizate. Cu alte cuvinte, în timp ce prăbușirea FTX poate avea un impact negativ asupra investitorilor instituționali și asupra celor care dețin cantități mari de criptomonede, este puțin probabil să aibă un impact semnificativ asupra utilizării criptomonedei de către oamenii obișnuiți.

BRZ, moneda stabilă braziliană, a fost afectată direct și indirect de prăbușire

Este puțin probabil ca recenta criză să aibă un impact semnificativ asupra persoanelor care folosesc criptomonede pentru a plăti în străinătate sau pentru a internaționaliza bani. Un procent semnificativ din tranzacționarea cu criptomonede în Brazilia este reprezentat de brazilienii care încearcă să-și convertească moneda națională într-un instrument financiar de recunoaștere internațională denominat în dolari. Sub acest aspect, piața nu va încetini, deoarece criptomonedele sunt doar un instrument pentru a facilita astfel de tranzacții.

Lupta împotriva inflației și plățile de remitențe sunt cele două motive principale care încurajează creșterea criptomonedelor în America Latină, potrivit unui sondaj publicat de Chainalysis în octombrie. Exchange-urile locale pot folosi dezastrul FTX pentru a promova legislația menită să aducă exchange-urile de peste mări în conformitate.

Grupul Transfero din Brazilia rămâne optimist, în ciuda prăbușirii FTX

Moneda stabilă braziliană BRZ a fost tranzacționată pe exchange-ul FTX, acum dispărut. Drept urmare, Grupul Transfero, care a emis moneda stabilă, este strâns legat de ecosistemul cripto brazilian și de FTX, acesta din urmă i-a oferit celui dintâi o rampă de intrare și ieșire.

Thiago a menționat că prăbușirea FTX a eliminat o sursă majoră de lichiditate de pe piață, adăugând că preocupările cu privire la exchange-urile centralizate de criptomonede au dus la o ieșire masivă de bani din exchange-urile braziliene, mulți considerând auto-custodia. El estimează că cel puțin 20% din volumul de tranzacționare a fost pierdut până acum pe exchange-uri.

Ei au fost, de asemenea, afectați indirect, deoarece susțin că investițiile în criptomonede au fost întotdeauna o vânzare dificilă pentru toată lumea, inclusiv pentru traderii și investitorii brazilieni, dar recentul scandal FTX a făcut-o și mai dificilă. Majoritatea oamenilor caută acum să-și vândă deținerile de criptomonede și doar să-și păstreze banii în bancă.

Vânzarea este din ce în ce mai dificilă pentru investitorii și comercianții actuali în criptomonede. Brazilienii, în special, au fost întotdeauna sceptici față de criptomonede, ceea ce face dificilă convingerea oamenilor care nu sunt familiarizați cu acestea să investească. Acum, este și mai greu, a spus Thiago.

Viitorul criptomonedelor este incert, dar directorii sunt optimiști

În timp ce perspectivele pe termen lung pentru piața criptomonedelor rămân puternice, perspectivele pe termen scurt sunt sumbre. Mulți investitori începători pot fi descurajați de evenimentele recente și pot evita în totalitate piața. Numai timpul va spune dacă acesta este un regres temporar sau o transformare permanentă.

Se estimează că aproximativ 3 milioane de oameni din Brazilia au investit în criptomonede. Cu toate acestea, mulți oameni nu mai doresc să investească în active digitale din cauza lipsei de reglementare. Recent, unele exchange-uri de criptomonede au făcut eforturi ca legislația braziliană să separe exchange-urile interne de cele străine, interzicând accesul exchange-urilor străine la înregistrările lor financiare globale.

Deși aceasta poate părea o idee bună, ar putea fi de fapt dăunătoare pentru exchange-urile străine. Cesar a susținut că o astfel de legislație ar fi în detrimentul exchange-urilor străine, al căror punct cheie de vânzare este disponibilitatea lichidității.

Roberto Dagnoni, președinte executiv și CEO al Mercado Bitcoin, a spus că este demn de remarcat faptul că reglementările privind criptomonedele din Brazilia au fost inactive pe toată perioada electorală, dar acum trebuie să li se acorde prioritate. Deci, va fi interesant de văzut cum se dezvoltă această problemă în viitorul apropiat.

Exit mobile version