Tranzacționarea ETF-urilor Bitcoin și Ethereum din Hong Kong, confirmată pentru 30 aprilie

Conform ultimelor știri de la HashKey Capital, Hong Kong va începe tranzacționarea ETF-urilor BTC și ETH pe 30 aprilie.

Startul tranzacționării ETF-urilor Bitcoin și Ethereum din Hong Kong, confirmat pentru 30 aprilie

Startul tranzacționării ETF-urilor Bitcoin și Ethereum din Hong Kong, confirmat pentru 30 aprilie | Google

Puncte cheie

Hong Kong urmează calea Statelor Unite ale Americii și se pregătește să lanseze ETF-uri Bitcoin și Ethereum. Statele Unite au aprobat ETF-urile BTC la începutul acestui an.

Lansarea aduce optimism investitorilor crypto din Asia după succesul înregistrat de ETF-urile BTC aprobate în SUA.

Conform ultimelor știri de la HashKey Capital-Bosera, Hong Kong va începe tranzacționarea ETF-urilor BTC și ETH pe 30 aprilie.

Spre deosebire de modelul american de răscumpărare în numerar, aceste ETF-uri vor adopta un mecanism de subscriere și răscumpărare în natură (in-kind subscription), care permite schimbul activelor suport pentru unități ETF și invers.

Evgeny Gaevoy, cofondatorul furnizorului de lichiditate crypto Wintermute Trading Ltd., menționează că abordarea aceasta este atractivă pentru entuziaștii crypto, market makeri și exchange-urile crypto, deoarece oferă o eficiență mai mare și oportunități de arbitraj.

Gaevoy a subliniat, de asemenea, importanța stabilirii unor așteptări realiste pentru piețele ETF din Hong Kong, menționând că acest lucru este crucial, având în vedere în special „dimensiunea relativ modestă a ETF-urilor futures existente în regiune”.

Hong Kong își testează ambiția de centru crypto

Un articol publicat astăzi de Bloomberg analizează ambiția Hong Kong-ului de a deveni un centru pentru activele digitale și subliniază faptul că lansarea tranzacționării ETF-urilor BTC și ETH reprezintă un test pentru acest obiectiv.

Conform articolului, Hong Kong se luptă cu orașe precum Singapore și Dubai pentru a dezvolta un mediu reglementat pentru industria crypto. Acest lucru face parte din planul de a redobândi reputația orașului ca centru financiar modern, după o perioadă de represiune a disidenței.

Publicația menționează, de asemenea, că nivelul cererii pentru viitoarele ETF-uri va oferi indicii cu privire la progresul pe care Hong Kong îl înregistrează. O sursă potențială de cerere o reprezintă averile chinezilor din oraș, alături de bursele crypto și market makerii activi în regiunea Asia-Pacific.

Analista ETF de la Bloomberg Intelligence, Rebecca Sin, a estimat că fondurile ar putea acumula 1 miliard de dolari în active gestionate în câțiva ani.

Emitenții potențiali din Hong Kong îi includ pe Harvest Global Investments Ltd., unitatea locală a China Asset Management, și un parteneriat între HashKey Capital Ltd. și Bosera Asset Management (International) Co.

Bloomberg a făcut o comparație cu ETF-urile BTC din SUA, care au atras nume importante precum BlackRock, menționând că niciuna dintre companiile menționate anterior nu are o recunoaștere similară.

Roger Li, cofondatorul lanțului de magazine din Hong Kong One Satoshi, a atras atenția că Hong Kong nu are propriul BlackRock pentru a observa aceleași efecte ale ETF-urilor asupra fluxurilor de investiții.

Li a adăugat că așteptările privind cererea pentru ETF-uri în oraș trebuie să fie calibrate în funcție de sectorul financiar mai mic al acestuia.

Pe 15 aprilie, Reuters a raportat că autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din Hong Kong a aprobat primele ETF-uri bazate pe Bitcoin și Ethereum.

Exit mobile version