Trei femei au pierdut peste 500.000 de dolari în urma escrocheriilor amoroase

Cum platformele de întâlniri online devin un teren de vânătoare pentru escrocii din lumea crypto

Trei femei au pierdut peste 500.000 de dolari în urma escrocheriilor amoroase

Rebecca Holloway, o directoare de marketing independentă din Statele Unite și mamă a trei copii, a raportat pierderea a peste 100.000 de dolari într-o escrocherie elaborată cunoscută sub numele de ,,pig butchering scam”, (tăierea porcului).

Holloway a fost atrasă în această rețea de înșelăciune după ce a intrat în legătură cu o persoană care s-a prezentat ca ‘Fred’, un om de afaceri francez, pe Tinder.

,,Pig butchering” este un termen extrem de potrivit pentru această practică înșelătoare, în care victimele sunt efectiv ‘îngrășate’ cu o relație romantică falsă înainte de a fi ‘tăiate’ prin sfaturi de investiții frauduloase”, avertizează expertul în criminalitate cibernetică Simon Smith.

Se spune că acest tip de escrocherie este orchestrat frecvent de sindicatele criminale organizate din Cambodgia, care angajează mii de persoane.

Calvarul Holloway a început inocent, cu ‘Fred’ discutând despre investițiile sale în criptomonede, lucru care a stârnit interesul ei. Apoi, ea a transferat 1.000 de dolari către ceea ce credea că este o platformă legitimă de criptomonede.

Inițial, ea a văzut un profit de 168 de dolari din investiția ei, pe care a reușit să-l transfere înapoi în contul ei de economii. Încurajată de acest succes și de ‘Fred’, ea a investit 100.000 de dolari, doar pentru a-i pierde pe toți mai târziu.

,,Femeile singure care se apropie de vârsta mijlocie sunt atât de vulnerabile. Avem bani, dar poate să nu fi întâlnit încă tipul potrivit. Și, deodată, acest bărbat chipeș începe să vorbească cu tine și ești entuziasmată. Uitându-mă în urmă, semnele sunt atât de evidente. Dar la momentul respectiv vrei să crezi că este real”, a împărtășit Holloway, reflectând asupra experienței sale.

Holloway nu este singura victimă a unor astfel de escrocherii. Alte femei au raportat experiențe înfricoșător de similare, care au condus la pierderi financiare semnificative.

De exemplu, Kate, o altă mamă singură americană, a fost convinsă de un „antreprenor” francez pe care l-a întâlnit pe Tinder să investească 80.000 de dolari, în timp ce o altă femeie pe nume Shreya a fost păcălită de aproape jumătate de milion de dolari.

,,Escrocii sunt neobosiți și continuă până când le iau victimelor și ultimul cent și chiar mai mult de atât”, a continuat Smith.

Prin urmare, este esențial să fiți conștienți de semne și să luați măsurile de precauție necesare atunci când investiți în criptomonede și atunci când utilizați platforme de dating online. Cereți întotdeauna o a doua opinie înainte de a investi, în special cu persoanele întâlnite online. Dacă ceva pare ciudat, probabil este.

Exit mobile version