Tribunalul din SUA impune amenzi de 2,85 miliarde de dolari platformei Binance și fostului său CEO CZ

"Rezoluție importantă într-un caz de încălcare a legilor de reglementare crypto, cu schimbări majore în conducerea Binance

Tribunalul din SUA impune amenzi de 2,85 miliarde de dolari platformei Binance și fostului său CEO CZ

Un tribunal din Statele Unite a ordonat platformei de criptomonede Binance și fostului său CEO, Changpeng “CZ” Zhao, să plătească amenzi substanțiale totalizând 2,85 miliarde de dolari.

Această rezoluție face parte dintr-o reglementare cu Commodity Futures Trading Commission (CFTC), marcând sfârșitul unei acțiuni de aplicare a legii de profil înalt împotriva bursei și executivului său principal.

Detalii ale Ordinului Tribunalului

Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul de Nord al Illinois a aprobat reglementarea, cerând Binance să renunțe la 1,35 miliarde de dolari din taxe obținute ilegal și să plătească o penalitate suplimentară de 1,35 miliarde de dolari.

Changpeng Zhao, cunoscut sub numele de CZ, este personal responsabil pentru o penalitate monetară civilă de 150 de milioane de dolari. Declarația CFTC a detaliat încălcările Legii Schimbului de Mărfuri (CEA) și a reglementărilor CFTC de către Zhao și Binance.

Cazul are origini într-un proces intentat de CFTC în martie, acuzându-l pe CZ și Binance de evitarea legilor SUA și operarea unei platforme de derivate neautorizate.

Ca parte a unei reglementări mai ample, CZ a demisionat din rolul său la Binance în noiembrie, pledând vinovat la diverse acuzații, inclusiv o acuzație penală legată de legile AML.

În urma reglementării, atât CZ, cât și Binance au acceptat să implementeze măsuri de conformitate mai stricte.

Acestea includ protocoale KYC mai riguroase și stabilirea unei structuri de guvernanță formalizate cu membri independenți ai consiliului de administrație și comitete dedicate.

Tribunalul a ordonat, de asemenea, fostului șef al conformității de la Binance, Samuel Lim, să plătească o penalitate de 1,5 milioane de dolari.

După reglementare, Richard Teng, fostul șef global al piețelor regionale la Binance, a preluat rolul de CEO. El s-a angajat să îmbunătățească conformitatea regulatorie și să asigure că bursa cripto funcționează în limitele legale la nivel mondial.

Exit mobile version