Twitter se transformă într-o super aplicație financiară, datorită colaborării cu eToro

Parteneriatul cu eToro va extinde gama instrumentelor financiare și a claselor de active accesibile prin CashTag

Twitter se transformă într-o super aplicație financiară, datorită colaborării cu eToro

Twitter colaborează cu platforma de tranzacționare socială eToro pentru a aduce tranzacționarea cu acțiuni, criptomonede și alte active financiare pe platforma sa, marcând un pas semnificativ în viziunea lui Elon Musk de a transforma Twitter într-o „super aplicație”.

https://twitter.com/eToro/status/1646430266401890304

Într-un interviu exclusiv pentru CNBC, CEO-ul eToro, Yoni Assia, a detaliat colaborarea care va începe joi și modul în care își propune să ofere utilizatorilor Twitter o experiență de tranzacționare fără probleme.

Până în prezent, Twitter a oferit date de tranzacționare în timp real de la TradingView pentru anumite fonduri index și acțiuni ale companiilor prin intermediul funcţiei „CashTags”.

Parteneriatul cu eToro va extinde gama instrumentelor financiare și a claselor de active accesibile prin CashTag. De asemenea, utilizatorii vor putea face clic pe butonul „Vizualizare pe eToro”, care îi va direcționa către platformă de unde vor putea cumpăra și vinde active.

Fondat în Israel în 2007, eToro este un brokeraj online care permite utilizatorilor să tranzacționeze acțiuni, criptomonede și fonduri index.

Platforma eToro are peste 32 de milioane de utilizatori înregistrați în Europa, Asia și Statele Unite. Caracteristica sa „copy trading”, care permite utilizatorilor să reproducă strategiile de tranzacționare ale altor persoane, s-a dovedit a fi extrem de populară printre traderi.

Assia consideră că parteneriatul dintre Twitter și eToro va valorifica tendința de creștere a „Fintwit” (Twitter financiar) și va ajuta la conectarea brandurilor mai eficient.

Din momentul introducerii CashTags-urilor în decembrie 2022, s-au efectuat mai mult de 420 de milioane de căutări, cu o medie zilnică de 4,7 milioane.

CEO-ul Twitter, Elon Musk, și-a exprimat ambiția de a transforma platforma într-o super aplicație, oferind o gamă largă de servicii, inclusiv mesagerie, servicii bancare și transporturi. Această mișcare urmează modelul de succes al aplicației WeChat de la Tencent din China, care integrează diverse servicii, inclusiv plăți, în platforma sa.

Recent, conform unui document judiciar, Musk a schimbat numele corporativ al Twitter-ului în X Corp după ce s-a fuzionat cu o companie shell cu același nume, subliniind și mai mult obiectivul său de a crea o super aplicație.

În timpul unei conferințe Morgan Stanley luna trecută, a declarat că dorește ca Twitter să devină „cea mai mare instituție financiară din lume”.

Exit mobile version