Ucraina acceptă donații în Bitcoin, Ethereum și USDT, după invazia Rusiei

Contul oficial de Twitter al Ucrainei a postat un tweet în care anunță că acum acceptă Bitcoin, Ethereum și Tether

După ce a respins inițial donațiile în criptomonede, Ucraina acceptă acum donații în Bitcoin, Ethereum și USDT, potrivit contului oficial de Twitter al țării.

Mesajul este clar: „Sprijiniți poporul ucrainean. Donațiile în criptomonede sunt acum acceptate”, urmat de două adrese – una pentru donații în Bitcoin și alta pentru donații în Ethereum și USDT.

Inițial, unii oameni, inclusiv Vitalik Buterin, au fost îngrijorați de faptul că tweet-ul ar fi putut proveni de la escroci care au spart contul. După ce Buterin a primit confirmarea de la vicepremierul ucrainean, el a încurajat oamenii să doneze, dar să fie întotdeauna precauți atunci când trimit donații în criptomonede.

Viceprim-ministrul și ministrul al digitalizării din Ucraina, Mykhailo Fedorov, a postat și el pe Twitter cele două adrese de criptomonede, ceea ce sugerează că cererea este legitimă. Fedorov a distribuit adresele și pe un canal de Telegram verificat.

Până acum, cea mai mare donație de 100 Ethereum (aproximativ 278.000 de dolari) a venit de la Deepak Thapliyal, CEO-ul Chain.com, o companie de tehnologie blockchain.

„Când mi-am dat seama că guvernul ucrainean cere donații în criptomonede m-am simțit obligat să ajut. Transferurile în criptomonede sunt fără granițe și aproape instantanee, așa că sper că guvernul de acolo să poată profita de donații cât mai curând posibil pentru a ajuta oamenii nevoiași, a declarat Thapliyal pentru BuzzFeed.

Ucraina a primit donații de peste 14 milioane de dolari în criptomonede

Un ONG numit Come Back Alive a primit aproape 6 milioane de dolari în Bitcoin, în timp ce utilizatorii Ethereum au lansat un DAO (Organizație Autonomă Descentralizată) numit UkraineDAO în încercarea de a strânge fonduri.

Ucraina: Donații în criptomonede
Ucraina: Donații în criptomonede | Elliptic

Adresele menționate de contul oficial de Twitter al Ucrainei au primit deja donații de peste 7 milioane de dolari. În total, guvernul ucrainean și ONG-urile care susțin armata au strâns peste 14 milioane de dolari prin mii de donații de criptomonede de la începutul invaziei de către Rusia, potrivit Elliptic.

Exit mobile version