Ucraina acceptă donații în Polkadot. „Criptomoneda” Rusiei: dezinformarea

În timp ce Ucraina a anunțat că primește donații în Polkadot, Rusia își continuă războiul și prin dezinformări oficiale

Ucraina acceptă donații în Polkadot. „Criptomoneda” Rusiei: dezinformarea

Ucraina acceptă de ieri și donații în Polkadot, deși inițial anunțase că nu va putea primii donații decât în Bitcoin, Ethereum și USDT. La polul opus al luptei în industria criptomonedelor, Rusia primește o lovitură din partea Binance, care a anunțat că a suspendat toate tranzacțiile în ruble.

Invadarea Ucrainei a făcut din Rusia o paria mondială, astfel că, acum până și partenerii ei tradiționali încep să se dezică de acțiunile respective. Faptul că Ucraina este victima în acest război a făcut ca donațiile să crească substanțial. Un raport de luni informa că Ucraina a strâns până la 11 milioane de dolari. Acest lucru vine după ce donațiile Bitcoin și Ethereum din partea publicului au început să se reverse încă de la începutul invaziei ruse.

Polkadot, bun pentru donații în Ucraina

Fondatorii multor criptomonede au început să facă donații în favoarea Ucrainei. Un exemplu este fondatorul Polkadot, Gavin Wood, care a postat recent pe Twitter, spunând că va dona 5 milioane de dolari la o adresă DOT dacă i s-ar da una.

Un exemplu mai recent este fondatorul blockchain-ului TRON, Justin Sun. Într-un tweet, el s-a angajat să contribuie cu 1 milion de dolari odată ce i se va da o adresă TRX. Binance a mai spus că va dona 10 milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina.

În termeni simpli, lumea este încă conștientă de criza ucraineană, iar comunitatea cripto face donații generoase pentru a sprijini poporul ucrainean prin această criză umanitară masivă.

Rusia continuă războiul dezinformării

Într-un document oficial al Ambasadei Rusiei din Canada se vede mesajul halucinant și plin de dezinformare cu care Rusia speră să-și convingă propriul popor că invadarea Ucrainei este un lucru bun.

Redăm mesajul în integralitatea sa:

„Rusia își continuă operațiunea militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Armata Rusiei nu ocupă teritoriul ucrainean și își ia toate măsurile pentru a prezerva viețile și siguranța civililor. Atacurile armate țintesc doar unități militare și sunt duse la bun sfârșit cu arme de înaltă precizie.

Suntem martorii unui val de minciuni, fake news și informații fără precedent menite să ne discrediteze acțiunile. Propaganda în stilul Goebbles a vesticilor este predictibilă. Nu poate fi considerată de încredere. Publicul din Canada ar trebui să înțeleagă acest lucru.

Adevărul este diferit. Crimele împotriva umanității și încălcarea legii internaționale umanitariene sunt comise de Forțele Armate ale Ucrainei și de grupuri neo-naziste precum „Azov”, „Sectorul Drept” și altele. Multiplele dovezi și disponibile din surse libere.

Partea ucraineană lansează atacuri cu sisteme de rachete și artilerie în propriile clădiri, grădini, școli și grădinițe. Forțele Armate ale Ucrainei, grupuri neo-naziste și naționaliste folosesc infrastructurile civile și populația drept scut uman.

Este imperios necesar să înțelegeți rațiunea din spatele acestor acțiuni. Autoritățile ucrainiene și conducerea din Vest comit provocări monstruoase și inumane doar pentru a da vina pe Rusia. De fapt, întreaga responsabilitate pentru distrugerea și victimele inocente stă doar pe regimul de la Kiev.

Armata Rusiei nu luptă nici cu Ucraina, nici cu ucrainienii. Misiunea de a curăța Ucraina de nazism și de demilitarizare va fi dusă la bun sfârșit. Cei responsabili pentru genocid și războiul lung de 8 ani pornit de Kiev împotriva propriului popor, au privit în liniște, deseori încurajați de Vest. Aceștia vor fi aduși în fața justiției.

Rusia nu pornește războaie, Rusia le termină.”

polkadot ucraina rusia dezinformare

Binance nu mai acceptă plați în ruble

Clienții unor bănci rusești care au fost afectate de sancțiuni au raportat că nu pot cumpăra cripto sau chiar să depună valută fiat pe Binance.

După ce SUA și-au extins sancțiunile împotriva Rusiei, reducând tranzacțiile libere din SUA cu Banca Centrală, mai multe instituții au urmat exemplul. Unul recent este SWIFT, care a raportat că așteaptă să vadă ce bănci doresc să se deconecteze de la serviciile sale financiare globale.

Acum, unii utilizatori ruși care încearcă să cumpere active digitale sau să depună bani fiat pe platforma de exchange Binance au susținut că au primit mesaje de avertizare, spunându-le că băncile locale din Rusia nu sunt acceptate în prezent.

Exit mobile version