Ucraina și-a făcut un muzeu cu NFT-uri cu momente din război

Muzeul arată momentele dramatice ale războiului și luptă și cu propaganda rusă.

muzeul NFT

muzeul NFT

La mai bine de o lună de când a fost invadată, Ucraina și-a făcut un muzeu cu NFT-uri care constau în momente cheie din războiul cu Rusia. Sunt publicate momente din primele trei zile și, de mâine seară, vor fi scoase la licitație.

Meta History – Museum of war”, cum se numește platforma pe care sunt găzduite NFT-urile se descrie ca fiind „un muzeu NFT al războiului Rusiei lui Putin împotriva Ucrainei”.

Misiunea platformei este aceea de a „păstra memoria evenimentelor reale din acea vreme, pentru a răspândi informații veridice în rândul comunității digitale din lume și pentru a colecta donații pentru sprijinul Ucrainei”.

Mai mult, vizitatorii sunt anunțați că 100% din fondurile din vânzare vor merge direct în cripto-conturile oficiale ale Ministerului Transformării Digitale al Ucrainei pentru a sprijini armata și civilii.

Muzeul se vrea a fi o cronologie a evenimentelor din istoria ucraineană a timpurilor moderne. NFT-urile sunt fapte însoțite de reflecții personale. Formula fiecărui NFT este clară și simplă: fiecare token este o adevărată știre dintr-o sursă oficială și o ilustrație de la artiști, atât ucraineni, cât și internaționali.

„NFT-urile vor fi create în ordine cronologică, în funcție de evenimente, astfel încât istoria adevărată va fi salvată și prețuită. Iar artiștii vor descrie modul în care este perceput războiul de către populația pașnică a Ucrainei suverane – de la izbucnirea completă până la momentul celebrării victoriei ucrainene”, se mai anunță pe site-ul muzeului.

Muzeul NFT-urilor: lupta pentru adevăr și bani de supraviețuire

Ministerul Transformării Digitale din Ucraina a lansat muzeul online de simboluri nefungibile menit să păstreze cronologia evenimentelor majore, începând cu invadarea țării de către armata rusă.

Ministrul ucrainean al Transformării Digitale, Mykhailo Fedorov, a declarat că guvernul a lansat o inițiativă cu lucrări de artă NFT care descriu momente cheie din perspectiva ucraineană începând cu 24 februarie. NFT-urile prezintă evenimente care încep la 5:45 dimineața, ora locală, în ziua conflictului, când Rusia a anunțat o „operațiune militară specială” în regiunea Donbas din Ucraina.

Conform site-ului muzeului NFT la momentul publicării, 54 de tokenuri nefungibile ale momentelor cheie ale războiului dintre 24 februarie și 26 februarie vor fi disponibile începând cu 30 martie, încasările din vânzările în Ether (ETH) fiind folosite „pentru a sprijini armată și civili.”

„În timp ce Rusia folosește tancuri pentru a distruge Ucraina, ne bazăm pe tehnologia blockchain revoluționară. Muzeul NFT este locul unde se păstrează memoria războiului. Și locul pentru a sărbători identitatea și libertatea ucrainene”, a spus Fedorov.

Războiul cu dezinformarea

Pe lângă strângerea de fonduri pentru armata Ucrainei, campania NFT pare să fie pusă în oglindă cu mass-media de stat rusă, pe care multe voci din întreaga lume au criticat-o pentru răspândirea propagandei și dezinformării, în special în ceea ce privește evenimentele din Ucraina după 24 februarie.

Guvernul Ucrainei a făcut aluzie la un proiect cu tokenuri nefungibile după ce a anulat planurile pentru un airdrop de tokenuri nespecificat pe 3 martie.

Ministrul adjunct al Transformării Digitale, Alex Bornyakov, a declarat mai târziu într-un raport al publicației de știri din Marea Britanie The Guardian că intenționează să lanseze o colecție de tokenuri nefungibile care ar fi „ca un muzeu al războiului ruso-ucrainean”.

Ministerul Transformării Digitale a colaborat cu membrii echipei de la platforma NFT Fair.xyz pentru infrastructura blockchain a proiectului.

Guvernul Ucrainei a acceptat criptodonații direct prin adresele de portofel furnizate de Ministerul Transformării Digitale începând cu 26 februarie.

Începând cu 9 martie, multe organizații de caritate, organizații de ajutor și portofele guvernamentale au primit aproximativ 108 milioane de dolari în criptomonede pentru cauze umanitare și militare.

Mai multe mari orașe din Ucraina au fost distruse aproape în totalitate în acest război denumit de președintele Vladimir Putin „operațiune militară specială”. De asemenea, mii de oameni au murit, de la începutul războiului, și mai bine de 3 milioane au fugit din țară de teamă.

Exit mobile version