Ucraina a vândut un NFT CryptoPunk pentru 100.000 de dolari

NFT-ul valora aproape de trei ori mai mult atunci când a fost donat în martie

Ucraina a vândut un NFT CryptoPunk pentru 100.000 de dolari

Guvernul din Ucraina a anunțat astăzi că a vândut un NFT CryptoPunk donat prin intermediul campaniei de strângere de fonduri cripto Aid for Ukraine. Din această vânzare, Ucraina a strâns peste 100.000 de dolari pentru a-și sprijini eforturile de război împotriva Rusiei.

Într-un efort continuu de a ajuta nevoile cetățenilor și ale națiunii, ministrul adjunct al transformării digitale al Ucrainei, Alex Bornyakov, a anunțat vânzarea unui CryptoPunk NFT pentru 90 Ether, care a fost primit ca donație pe 20 aprilie 2022.

CryptoPunk #5364 a fost donat de către utilizatorul 0x165cd3, care a achiziționat NFT-ul în data de 1 martie 2022 pentru 16,19 ETH, în valoare de 31.722 de dolari. La scurt timp după ce NFT-ul a fost donat Ucrainei, a primit o ofertă de cumpărare de 100 ETH, în valoare de 288.414 de dolari, pe 27 aprilie – cea mai mare ofertă pe care a primit-o vreodată

Istoricul de licitare/vânzare al CryptoPunk #5364
Istoricul de licitare/vânzare al CryptoPunk #5364

Ucraina a început să accepte donații de criptomonede și NFT-uri la sfârșitul lunii februarie, la scurt timp după ce trupele ruse au invadat țara. De atunci, Ucraina a strâns peste 135 de milioane de dolari în criptomonede.

La începutul lunii martie, un grup cripto a strâns 6,75 de milioane de dolari prin vânzarea unui singur NFT, care reprezenta drapelul ucrainean. În urmă cu câteva săptămâni, Kalush Orchestra, câștigător al Eurovision Song Contest din acest an, și-a scos la licitație trofeul competiției muzicale, strângând aproape 1 milion de dolari în ETH pentru fond.

Fondul Aid For Ukraine ajută la achiziționarea de provizii neletale pentru armata ucraineană, de la veste antiglont până la consumabile medicale. Fondurile nu sunt efectiv deținute sau cheltuite de guvernul ucrainean, care doar sprijină și supraveghează proiectul. Exchange-ul cripto ucrainean Kuna operează trezoreria fondului.

Adoptarea tehnologiei blockchain în timp de război de către Ucraina a servit ca un studiu de caz pentru potențialele beneficii ale utilizării cripto în conflictele geopolitice, în care monedele fiat ( cum ar fi dolarul american) pot avea dificultăți.

Donațiile cripto și NFT sunt pe deplin expuse la actuala piață bearish. Prețul Ethereum a scăzut cu aproape 70% în ultimele zece săptămâni, ceea ce a afectat potențialul de strângere de fonduri al NFT-urilor.

CryptoPunk-ul vândut ieri a adus Ucrainei peste 100.000 de dolari. Aceeași sumă de ETH valora peste 267.000 de dolari în ziua în care NFT-ul a fost donat.

Exit mobile version