Un deputat american depune un proiect de lege pentru demiterea președintelui SEC, Gary Gensler

Proiectul de lege este un „răspuns la ceea ce descriu ei ca fiind o lungă serie de abuzuri sub actuala structură a SEC, în special sub conducerea lui Gensler”

Un deputat american depune un proiect de lege pentru demiterea președintelui SEC, Gary Gensler

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 14: Gary Gensler, Chair of the U.S. Securities and Exchange Commission, testifies before a Senate Banking, Housing, and Urban Affairs Committee oversight hearing on the SEC on September 14, 2021 in Washington, DC. (Photo by Evelyn Hockstein-Pool/Getty Images)

Congressmanul Warren Davidson și Whip-ul Majorității Camerei, Tom Emmer, au introdus Legea de Stabilizare a SEC, un proiect de lege care caută să restructureze SEC și să-l înlăture pe președintele actual, Gary Gensler.

Această mișcare vine în urma recentelor acțiuni legale ale SEC împotriva marilor schimburi de criptomonede Coinbase și Binance, care au trimis unde de șoc prin industria crypto și au declanșat un exod semnificativ al fondurilor clienților de pe ambele platforme.

Legislația propusă de Davidson și Emmer este un răspuns la ceea ce descriu ei ca fiind o lungă serie de abuzuri sub actuala structură a SEC, în special sub conducerea lui Gensler.

Ei argumentează că piețele de capital din SUA au nevoie de protecție împotriva unui „președinte tiranic”, iar proiectul de lege propus este o măsură pentru a proteja cele mai bune interese ale pieței pentru anii care urmează.

Legea de Stabilizare a SEC propune schimbări semnificative în organizarea și funcționarea SEC. Proiectul de lege vizează redistribuirea puterii de la președinte către alți comisari, adăugarea unui al șaselea comisar în corpul comisiei și crearea unei poziții de director executiv pentru supravegherea operațiunilor de zi cu zi.

În plus, Legea ar preveni ca orice partid politic să controleze mai mult de trei locuri în comisie și ar implementa o structură similară cu Comisia Federală pentru Alegeri.

Introducerea Legii de Stabilizare a SEC urmează proceselor recent depuse de SEC împotriva Coinbase și Binance, cele mai mari schimburi de criptomonede din lume.

SEC acuză Coinbase că funcționează ca un intermediar în tranzacțiile cu crypto încă din 2019, evitând cerințele de divulgare menite să protejeze investitorii. SEC afirmă, de asemenea, că Coinbase a tranzacționat cel puțin 13 active crypto care sunt titluri de valoare și ar fi trebuit să fie înregistrate, inclusiv tokenuri precum Solana, Cardano și Polygon.

Pe de altă parte, Binance este acuzată de SEC de umflarea volumelor de tranzacționare, de deturnarea fondurilor clienților, de amestecul necorespunzător al activelor, de eșecul de a restricționa clienții americani de pe platforma sa și de inducerea în eroare a clienților despre controalele sale. Atât Coinbase cât și Binance au experimentat ieșiri nete semnificative ale clienților în urma proceselor, cu ieșiri estimate de 1,28 miliarde dolari și respectiv 790 milioane de dolari.

Președintele SEC, Gensler, a afirmat de mult timp autoritatea SEC asupra pieței cripto și a argumentat că tokenurile constituie titluri de valoare. Procesele împotriva Coinbase și Binance reprezintă o escaladare a acestui efort de reglementare, cu potențialul de a transforma semnificativ piața cripto

Cu toate acestea, companiile crypto contestă definiția SEC a tokenurilor ca titluri de valoare, afirmând că regulile SEC sunt ambigue și că SEC depășește autoritatea sa încercând să le reglementeze.

Exit mobile version